Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση και αφαίρεση βαθμού – Βρέθηκαν περισσότερες από 1000 φωτογραφίες και βίντεο στον υπολογιστή και στα κινητά του

Αίσθηση προκαλεί στο Ισραήλ το σκάνδαλο με την παράνομη φωτογράφιση γυναικών που υπηρετούν στον στρατό της χώρας, σε ιδιωτικούς χώρους, από νεαρό υπολοχαγό.

Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του στρατοδικείου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και αφαίρεση βαθμού, αφού προηγουμένως παραδέχτηκε την ενοχή του.

Όπως έγινε γνωστό ο έως πρότινος υπολοχαγός, φωτογράφιζε κρυφά -τα τελευταία δύο χρόνια- γυναίκες αξιωματικούς και στρατιωτίνες, σε ιδιωτικούς χώρους. Στον υπολογιστή του και στα κινητά του τηλέφωνα, βρέθηκαν περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα ο στρατιωτικός εισαγγελέας απήγγειλε αρχικά εναντίον του 81 κατηγορίες, αλλά ο αριθμός μειώθηκε με τον αξιωματικό να παραδέχεται την ενοχή του για 45 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η διάπραξη άσεμνων πράξεων και απόπειρες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας επεσήμανε πως τέτοιου είδους περιστατικά αμαυρώνουν την εικόνα του ισραηλινού στρατού, προτείνοντας αρχικά ποινή φυλάκισης 3 ετών, που τελικά μειώθηκε στους 18 μήνες. Ταυτόχρονα η στρατιωτική διοίκηση αφαίρεσε από τον δράστη τον βαθμό του υπολοχαγού.

Με δηλώσεις του ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αβίβ Κοτσάβι καταδίκασε την «επαίσχυντη» συμπεριφορά του αξιωματικού, δηλώνοντας πως στέκεται στο πλευρό των γυναικών που έπεσαν θύματα του.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook