Προ των πυλών η υπογραφή μίας σημαντικής συμφωνίας μεταξύ της μητρικής της Facebook, Μeta Platforms και ελληνικής startup με σημαντική δραστηριότητα – Πρόθεση της πολυεθνικής είναι να χτίσει «γύρω» της ένα ευρύτερο οικοσύστημα

Στη σειρά των σημαντικών επενδύσεων τεχνολογικών κολοσσών στη χώρα μας την τελευταία διετία, σειρά παίρνει πλέον και η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας social media, Facebook.

Κι αυτό καθώς, επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι είναι προ των πυλών η υπογραφή μίας σημαντικής συμφωνίας κατά την οποία ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος θα εξαγοράσει ελληνική startup με σημαντική δραστηριότητα, την οποία μάλιστα θέλει να καταστήσει «πυλώνα» ενός ευρύτερου οικοσυστήματος.

Για το σχέδιο αυτό εξάλλου έχει ενημερωθεί ήδη η ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Αλεξ Πατέλης είχε προαναγγείλει, πριν την γνωστοποίηση του ντιλ JPMorgan – Viva Wallet, δύο σημαντικές εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται ως τώρα αυτή η νεοφυής εταιρεία είναι η Accusonus. Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού επεξεργασίας ήχου, που έχει ως βάση της την πόλη της Πάτρας. Πρόθεση της πολυεθνικής κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι να χτίσει «γύρω» της ένα ευρύτερο οικοσύστημα με τη μεταφορά πρότζεκτς και ομάδων από άλλες διεθνείς δραστηριότητες του Facebook που συνδέονται με την επεξεργασία ήχου κάτω απ’ την ομπρέλα ελληνικής θυγατρικής που θα συσταθεί.

Το ντιλ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και αφορά το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που ίδρυσαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Μιχάλης Τζάννες. Σε αυτή δε έχουν εισέλθει μετοχικά αρκετά venture capitals σε δύο γύρους χρηματοδότησης, όπως η Big Pi Ventures, η IQMobility.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook