Ακολουθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου το μεσημέρι του Σαββάτου

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, για την καθιερωμένη τελετή διαβεβαίωσης, όπως προστάζει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τον κ.κ. Ευγένιο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος κι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. 

Επίσης στην συνάντηση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρος και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Κρήτης Δ. Μηλαθιανάκης.

foto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

foto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Αμέσως μετά την τελετή διαβεβαίωσης, ακολουθεί η έκδοση και δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης του Προεδρικού Διατάγματος για τον ορισμό του κ.κ. Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης και  η τελετή ενθρόνισης το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Όπως έχει ανακοινωθεί στην τελετή θα παρευρίσκονται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εντός του ιερού Ναού η είσοδος θα επιτραπεί με προσκλήσεις σε 250 άτομα.

foto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλοςfoto eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook