Οι φετινές κρίσεις έφεραν αρκετές ανακατατάξεις με νέους να αναλαμβάνουν τα ηνία του Σώματος στο νησί.

Η συνεδρίαση  του Ανώτατου Συμβούλιου του Πυροσβεστικού Σώματος την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου σηματοδότησε την έναρξη των κρίσεων των αξιωματικών του Σώματος και σε ότι αφορά στην Κρήτη η πρώτη επίσημη ανακοίνωση ήταν για τον έως τώρα Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Δημοσθένη Μπουντουράκη, ο οποίος προήχθη σε Υποστράτηγο.

Εν αναμονή της συνολικής επίσημης ανακοίνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:

Ο Υποστράτηγος πλέον Δημοσθένης Μπουντουράκης «μετακομίζει» στην Σάμο και αναλαμβάνει καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Την θέση του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης αναλαμβάνει ο έως τώρα Διοικητής της Π.Υ. Ηρακλείου, Αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος τοποθετείται ως Διοικητής  Π.Υ. Ηρακλείου.

Στα Χανιά ο ως τώρα Διοικητής Γιώργος Μαρκουλάκης προήχθη σε Αρχιπύραρχο και – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – αναλαμβάνει καθήκοντα στο  Αρχηγείο του Σώματος στην Αθήνα. Στην θέση του, Διοικητής  Π.Υ. Χανίων τοποθετείται ο Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο οποίος ήταν διοικητής στην Π.Υ. Βρυσών.

Στο Ρέθυμνο, νέος Διοικητής Π.Υ. αναλαμβάνει ο Πύραρχος Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, ο οποίος ήταν διοικητής στον Α’ Π.Σ. Χανίων.

Τέλος στο Λασίθι, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίών τοποθετήθηκε ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Γεροδήμος ο οποίος ήταν διοικητής της Π.Υ. Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook