Το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις πιθανές βουλευτικές υποψηφιότητες του ΚΙΝΑΛ για τα Χανιά. Κάτι οι δημοσκοπήσεις που δίνουν δυναμική στον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κάτι οι κομματικές και πολιτικές ανακατατάξεις που γίνονται σε  τοπικό επίπεδο δημιούργησαν μία φημολογία ονομάτων ως πιθανών υποψηφίων. 

Ακούστηκε αρχικά το όνομα του Δημάρχου Χανίων αλλά τελικά δεν προχώρησε, γιατί το έργο του είναι ακόμα υπό αξιολόγηση, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να τραβήξει τους εκλεγμένους Δημάρχους από την θέση τους. 

Στη συνέχεια ακούστηκε το όνομα του κ. Νίκου Καλογερή, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις στον συγκεκριμένο χώρο και θα το εξηγήσουμε. 

Όταν η παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία στα Χανιά, υποχρεώθηκε να υποσχεθεί σε κάποια πρόσωπα υποψηφιότητες στις βουλευτικές έδρες των Χανίων. Εκτός από τον κο Καλογερή, υποσχέθηκαν σε νυν Περιφερειακό σύμβουλο αλλά και σε πρώην Αντιδήμαρχο, πρόσωπα με τεράστια δυναμική στην πόλη και τον Νομό. Τώρα αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους εξαπατημένους, με αποτέλεσμα το ΚΙΝΑΛ να πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή τους. 

Όμως και o κος Καλογερής έχει να αξιολογήσει να έρθει αντιμέτωπος με δύο συν ένα ζητήματα. Το ένα έχει να κάνει με τα αίτια της μη εκλογής το 2015 και το δεύτερο έχει να κάνει με τη στάση και συμπεριφορά του στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, που είχε ως συνέπεια τον διχασμό του συγκεκριμένου χώρου στα Χανιά. Στον διχασμό του συγκεκριμένου χώρου βοήθησε και η στάση της Νομαρχιακής επιτροπής με αποτέλεσμα τις αυξημένες ροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. 

Και το τρίτο βέβαια είναι πως θα αξιολογήσουν οι Χανιώτες το έργο του Αντιπεριφερειάρχη, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, αφού ο πήχης των διεκδικήσεων για τον Νομό είναι πάρα πολύ χαμηλός. 

Πάντως το επόμενο διάστημα θα έχει ενδιαφέρον όταν η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα ξεκινήσει τον “εξορθολογισμό” των οργάνων σε τοπικό επίπεδο, πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες και με “φρέσκα” πρόσωπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook