Αναμένονται εξελίξεις για την ανέλκυση του ναυαγίου του σκάφους που είχε αξία άνω του 1.000.000 ευρώ

Το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021, ένας από τους ψαράδες στον Βλητέ της Σούδας, είδε μισοβυθισμένο ένα ιστιοφόρο που ήταν δεμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτά της παραλίας και στο οποίο διέμενε ένας Βρετανός για πολλά χρόνια μόνιμος κάτοικος  Χανίων.

Ο ψαράς ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στο σημείο μετέβησαν λιμενικοί και δύτης ο οποίος εντόπισε στο βυθισμένο σκάφος το πτώμα του 74χρονου Βρετανού Hugh Roberts.

Έναν χρόνο μετά, το ναυάγιο παραμένει στο ίδιο σημείο με ένα φράγμα που έχει τοποθετηθεί περιμετρικά και δημιουργώντας προβλήματα και κινδύνους για τα σκάφη των αλιέων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το Λιμενικό έχει επικοινωνήσει με εκπροσώπους των κληρονόμων του Βρετανού, προκειμένου να προχωρήσουν στην διαδικασία ανέλκυσης του ιστιοφόρου, που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο λόγος είναι πως το 30μετρο σκάφος  Coral of Cowes κατασκευάστηκε το 1902 από τους White Brothers και ήταν γνωστό στον κόσμο των σκαφών έχοντας συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο παρελθόν στο Cowes, στην Καραϊβική και στη Μεσόγειο. Η αξία του είχε εκτιμηθεί σε πάνω από 1.000.000 ευρώ και όπως είναι κατανοητό η ανέλκυσή του πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.

(Ο άτυχος Βρετανός με το σκάφος Coral)

Όμως στην Κρήτη δεν υπάρχει ο κατάλληλος γερανός και το ανάλογο πλήρωμα που μπορεί να προβεί σε αυτή την επιχείρηση και το κόστος για να μεταβεί το συνεργείο από τον Πειραιά στην Σούδα είναι πολύ μεγάλο.

Ίσως για τον λόγο αυτό φαίνεται να υπάρχει μια απροθυμία των κληρονόμων να προχωρήσουν τις διαδικασίες και με αποτέλεσμα οι Λιμενικές αρχές να αναγκαστούν να απευθυνθούν στις Δικαστικές αρχές προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με την συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Χανίων και Λιμενικών αρχών, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για την ανέλκυση του ναυαγίου από την Σούδα, καθώς ήδη υπάρχει στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κίσαμο, ειδικός γερανός με ολόκληρο πλήρωμα για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου στον Δραπανιά.

Αρκεί βέβαια να εκδοθούν οι σχετικές δικαστικές εντολές, καθώς η παραμονή στην Σούδα του ναυαγίου στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 74χρονος Βρετανός εγκυμονεί κινδύνους για την ναυσιπλοΐα.

(Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ του Flashnews.gr για την υπόθεση που εξελίχθηκε σε θρίλερ)

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook