Υπογραφή της Απόφασης Ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και του Δημάρχου Κανδάνου-Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη, υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεώργο Ζερβό η Απόφαση ένταξης της Πράξης «Εκσυγχρονισμός, Αναβάθμιση, Επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Εστιών» που βρίσκεται στην Κάνδανο με κωδικό ΟΠΣ 5136106 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Μετά από 30 χρόνια το κτήριο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές στην στέγη, στους τοίχους, στα κουφώματα και στον ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο και μη κατοικήσιμο. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητη η εκτέλεση προγράμματος εργασιών και επισκευών του που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανακατασκευή της στέγης, αντικατάσταση των κουφωμάτων, ανακαίνιση των WC, τοποθέτηση μονάδων θέρμανσης/κλιματισμού, αντικατάσταση δικτύων κλπ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε 1.713.662 ευρώ ο οποίος περιλαμβάνει και υπηρεσίες συμβούλου που θα υποβοηθήσει τις υπηρεσίες του Δήμου στην υλοποίηση του έργου, ενώ προβλέπεται και η επανάχρησή του ως χώρου φιλοξενίας. Το κτίριο είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2020 ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης ο οποίος και είχε ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα και την άμεση ανάγκη ανακατασκευής του κτηρίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που βρίσκεται σε έναν ιστορικό οικισμό των Χανίων όπως είναι η Κάνδανος και που η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών.   

Δείτε τη σχετική απόφαση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook