Η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη ζήτησε ως ελάχιστο φόρο τιμής να πραγματοποιηθεί ένας φιλικός αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη σε ήρεμο και φιλικό κλίμα.

Και οι δυο ομάδες συμφώνησαν να κάνουν πράξη τη βούληση της οικογένειας προκειμένου όχι μόνο να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που τόσο άδικα έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών αλλά και για να δείξουν ότι ακολουθούν έναν κοινό δρόμο κατά του τυφλού οπαδισμού και της βίας. Ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Θόδωρος Καρυπίδης, εκροσωπώντας τις δύο ΠΑΕ στη συνάντηση που είχαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τόνισαν ότι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι πραγματοποιήσουν την επιθυμία της οικογένειας του Άλκη.

«Αυτό που ζητάει ο πατέρας είναι ο αγώνας να διεξαχθεί σε όσο γίνεται πιο φιλικό κλίμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τις διοικήσεις των ομάδων ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», είπε χαρακτηριστικά πρόσωπο από την οικογένεια. Αίτημα που όπως όλα δείχνουν θα υλοποιηθεί με ένα ιστορικό φιλικό παιχνίδι, δυστυχώς όμως με αφορμή την απώλεια μιας ζωής, ενός νέου ανθρώπου…

Γκαγκάτσης: «Είναι εγκληματίας, αισθανόμαστε αποστροφή που αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης άστραψε και βρόντηξε όταν εξήλθε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το δολοφόνο του Άλκη, κάνοντας λόγο για αποστροφή και ντροπή που αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ. «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού που δολοφονήθηκε, του Άλκη. Όλοι το βλέπουμε σαν δικό μας παιδί γιατί όλοι έχουμε παιδιά και καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται…» ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος ξέσπασε στη συνέχεια των δηλώσεων του.

«Θα ήθελα να εκφράσω την αποστροφή μας πραγματικά, για το δολοφόνο που αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του ΠΑΟΚ και την ντροπή μας, που αυτός ο άνθρωπος έχει αυτοχαρακτηριστεί έτσι, γιατί είναι ένας εγκληματίας και δεν έχει σχέση σε καμία περίπτωση με τον ΠΑΟΚ, ένα σύλλογο που μετρά εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και πρεσβεύει κάτι πολύ διαφορετικό. Μιλάμε για ένα δολοφόνο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι είναι ένα “ζώο” και πρέπει να ζητήσουμε και ένα “συγγνώμη” από τα ζώα. Θέλω να εκφράσω εκ νέου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια…» είπε αρχικά.

Μιλώντας για τη κοινή συνάντηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ανέφερε: «Έχει γίνει και μία παρόμοια σύσκεψη και πριν από ένα περίπου χρόνο, όπου ειπώθηκε μεταξύ των ΠΑΕ να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία. Υπάρχει αυτή τη στιγμή. Εξηγήσαμε από κοινού ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση ούτε με τον αθλητισμό ούτε με το ποδόσφαιρο. Με την ομπρέλα και το όχημα του οπαδικού κινήματος βρίσκουν και κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές και φτάνουν και στις δολοφονίες ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, είναι η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη και για το δολοφόνο και για τους συνεργούς του, που ελπίζουμε ότι θα βρεθούν το συντομότερο δυνατόν κι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Και κατέληξε: «Είναι ευθύνη του κράτους, της εκάστοτε Κυβέρνησης, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης. Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός -τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διαβάζω εγώ- ότι ο δολοφόνος δύο χρόνια πριν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου κι αφέθηκε ελεύθερος. Είναι παραδοχή ήττας για όλους μας, για την κοινωνία μας. Είναι βαθύτερο το πρόβλημα και δεν είναι ποδοσφαιρικό ή αθλητικό»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook