Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης αλλάζει και επίσημα “σελίδα” σήμερα Σάββατο (5/2).

Η τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και σε αυτήν θα παραστεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, η άφιξη του Πρωθυπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, αναμένεται στις 11.55΄

Στις 12.00 αναμένεται η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση – καλωσόρισμα εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου και ομοίως ολιγόλεπτη αντιφώνηση.

Όπως τουλάχιστον έχει γίνει γνωστό, στο Ηράκλειο για την τελετή ενθρόνισης αναμένονται 50 πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό, δύο αρχιερείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστρίας και ο μέγας πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεόδωρος Μεϊμάρης, από την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Όρος Σινά ενώ θα παραστούν και αρχιερείς που είναι φίλοι του νέου Αρχιεπισκόπου.

Εντός του μητροπολιτικού ναού θα βρεθούν 200 άνθρωποι με προσωπική πρόσκληση.

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά το μεσημβρινό γεύμα, θα γίνει αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πολίτες. Αμέσως μετά , λίγο πριν τις 8 θα παρατεθεί δείπνο.

Ποιες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως είναι ευλογο, το Σάββατο (5/2) θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο λόγω της τελετής ενθρόνισης του νέου αρχιεπισκόπου.

Ειδικότερα:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση όλων των οχημάτων  στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου:

  • Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30
  • Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται  μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook