Πάνω από 40 εκατ. ευρώ θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο στους δυο ξένους οίκους ( LAZARD FRERES και CLEARY GOTTLIEB STEEN HAMILTON ) για τις νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα παράσχουν κατά τις διαπραγματεύσεις στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Με άλλα λόγια από την ανταλλαγή ομολόγων ήλθε η ώρα και των Αγγλογάλλων.

Οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι είναι ένα εγγλέζικο νομικό γραφείο, μια γαλλική επενδυτική Τράπεζα και φυσικά το Γερμανικό δημόσιο που ωφελείται συνεχώς όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς τα γερμανικά ομόλογα έχουν επιτόκιο 1,7-1,8% – καθώς όλη η Ευρώπη αγόραζε και αγοράζει γερμανικά ομόλογα ως επένδυση ασφαλείας.

Η απόφαση της 2ας Νοεμβρίου

Συγκεκριμένα, ύστερα από αποφάσεις του ΟΔΔΗΧ ( 188- 20/9 /2011 ) το νομικό γραφείο Hamilton θα λάβει τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ – εφόσον το έργο ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του υ Οκτωβρίου ( Σ.Σ: Η απόφαση στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης είναι της 2ας Νοεμβρίου 2011 και υπογράφεται από τον υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη ).

Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο ενέκρινε την απόφαση να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ, εφόσον το έργο ολοκληρωνόταν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου όταν η απόφαση για το «κούρεμα» στην Ευρώπη λήφθηκε στις 27 Οκτωβρίου !!

Μόνο για τέσσερις ημέρες, το εγγλέζικο γραφείο έχει εξασφαλίσει αμοιβή 6 εκατ. ευρώ ! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η αμοιβή για χώρες που δεν έχει εκπροσώπηση το Νομικό γραφείο ( λ. χ Ιαπωνία ) φθάνει έως τις 750 χιλιάδες ευρώ.

Στην περίπτωση παράτασης των διαπραγματεύσεων το ανώτατο όριο ορίστηκε σε 1,5 εκατ. ευρώ ανά μήνα !!

Σε ότι αφορά στην Γαλλική επενδυτική Τράπεζα Lazard –η οποία συνεργάζεται με το ελληνικό δημόσιο από την εποχή της θητείας του κ. Παμπούκη – αυτή θα λάβει αμοιβή ίση με το 0,015% επί του ονομαστικού χρέους.

Στην περίπτωση της πλήρους ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων οι Γάλλοι τραπεζίτες θα λάβουν το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook