Ανάμεσα στα θύματα και ο οδηγός – Σε άσχημη κατάσταση τα περισσότερα οχήματα στη χώρα

Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκαν 13 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη τουριστικό λεωφορείο στην Ιάβα της Ινδονησίας. Ο οδηγός του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 47 άνθρωποι, που είχαν αναχωρήσει από το Σουκοχάρτζο για να επισκεφθούν παραθαλάσσια περιοχή, έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε δρόμο με απότομη κλίση, εξήγησαν αστυνομικοί χθες το βράδυ (6/2).

«Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως έβλεπαν τον οδηγό πανικόβλητο να προσπαθεί να χειριστεί τον λεβιέ των ταχυτήτων κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα φρένα δεν λειτουργούσαν ή ήταν ελαττωματικά», είπε αξιωματικός της αστυνομίας Ιχσάν, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Νεκρός και ο οδηγός

Τα τροχαία είναι συχνά στην Ινδονησία, καθώς πολλά οχήματα είναι σε άσχημη κατάσταση, όπως και οι υποδομές, ενώ ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται από πολλούς οδηγούς.

«Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί. Ορισμένοι (υπέκυψαν) επιτόπου, άλλοι πέθαναν στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Ιχσάν, προσθέτοντας πως «άλλοι 34 τραυματίστηκαν». Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία κοντινά νοσοκομεία.

Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Το όχημα ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κράσπεδο. Λίγο πριν από το δυστύχημα, είχε ζητήσει από τους επιβάτες να αποβιβαστούν προσωρινά, διότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να ανέβει μια ανηφόρα, είπε ο Ιχσάν.

Τον Μάρτιο του 2021 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο με προσκυνητές, ανάμεσά τους μαθητές, ενεπλάκη σε δυστύχημα στην Ιάβα. Στα τέλη του 2019, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στη Σουμάτρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook