Βρέθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες – Ερωτηματικά για τον τρόπο απόδρασης

Τεράστια κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών σε ολόκληρο το νησί είναι σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έγινε αντιληπτή η πρωτοφανής απόδραση των πέντε ποινικών από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Flashnews.gr σε περιοχή στα όρια Ρεθύμνου και Ηρακλείου κοντά στον ΒΟΑΚ βρέθηκε εγκαταλειμμένο ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από τα Χανιά στην διάρκεια της νύχτας.  Την κλοπή αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του νωρίς το πρωί και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν εάν πρόκειται για αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δραπέτες ή κάποιοι από αυτούς.

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον πως απέδρασαν την νύχτα και οι πέντε, οι τέσσερεις Αλβανοί και ο ένας Πακιστανός, από τα κρατητήρια που βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως με κάποιο τρόπο έκοψαν κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο και σπάζοντας τμήμα του τοίχου για να διευρύνουν το άνοιγμα, πέρασαν ένας – ένας μέσα από αυτό προς την ελευθερία.

Όμως ερωτηματικό προκύπτει για το πώς είναι δυνατόν να μην ακούστηκε – μέσα στην ησυχία της νύχτας – ο παραμικρός θόρυβος και κυρίως το πώς μπόρεσαν να βγουν στον εξωτερικό χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από αστυνομικούς.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr οι πέντε καταδικασμένοι – κατα περίπτωση – για ανθρωποκτονίες, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, μεταφέρθηκαν στα Χανιά απο τον Πειραιά, το πρωί του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους – που φτάνουν μέχρι και σε ισόβια – στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγιά.

Όμως το Σαββατοκύριακο στις φυλακές δεν δέχονται εισαγωγές κρατουμένων και έτσι και οι πέντε έμειναν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου προκειμένου η μεταγωγή τους να γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook