Η ενίσχυση του στόλου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αποτελεί κομβικής σημασίας εξέλιξη για τη χώρα καθώς αναβαθμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές έρευνας.

Στο ερευνητικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. 

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ερευνητικού σκάφους «ΦΙΛΙΑ» ανοίγει νέους δρόμους στη θαλάσσια έρευνα.

Η ενίσχυση του στόλου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. αποτελεί κομβικής σημασίας εξέλιξη για τη χώρα καθώς αναβαθμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές έρευνας.

Παράλληλα θα συμβάλει καθοριστικά στις απαιτήσεις της σύγχρονης αλιευτικής και ωκεανογραφικής έρευνας ως προς τη διερεύνηση της κλιματικής αλλαγής, την προαγωγή της οικοσυστημικής προσέγγισης της θαλάσσιας διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων.

Μετά την ξενάγηση, παρουσία του Διευθυντή και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε Δρ Αντώνη Μαγουλά, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Ο εκσυγχρονισμός του ερευνητικού σκάφους ΦΙΛΙΑ προσφέρει νέες προοπτικές στη θαλάσσια έρευνα. Σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του συνόλου του ερευνητικού στόλου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε ανοίγει νέους δρόμους στη σύγχρονη αλιευτική και ωκεανογραφική έρευνα αλλά και τη λειτουργία παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Προσφέρει επίσης νέα «εργαλεία» συμβάλλοντας στον τομέα της παροχής συμβουλών σε εθνικά, μεσογειακά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και διαχείρισης. Είμαστε υπερήφανοι που ο Δήμος Χερσονήσου φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε στις οποίες παράγεται έρευνα αιχμής. Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook