Μάλιστα, στο τραπέζι του διαλόγου, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς έθεσε και το ενδεχόμενο της πλήρης παραχώρησης του κτιρίου στο ΕΚΗ με την μορφή του χρησιδανείου, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να εμφανίζεται θετικός στην εν λόγω προοπτική.

Το «πράσινο¨ φως για την ένταξη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ άναψε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το Προεδρείο του ΕΚΗ δεσμεύτηκε για την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναβάθμιση του κτηρίου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 10.

Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία, αφού το κτήριο του ΕΚΗ επί της Λ. δημοκρατίας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά και θα θωρακιστεί έναντι του υψηλού ενεργειακού κόστους (και περιβαλλοντικού αποτυπώματος), με την πλήρη υλοποίηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το ΕΚΗ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Συριγωνάκη, τα αρμόδια γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και  τον ΟΑΕΔ για την επίτευξη αυτού του στόχου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook