Κομβικής σημασίας για τη  δραστηριότητα του Ινστιτούτου αποτελούν οι συνεργασίες και η αλληλεπίδραση με  επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας.

Το Ινστιτούτο ΓεωEνέργειας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΓ),  δραστηριοποιείται στη φιλική περιβαλλοντικά εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων, τη  διαχείριση περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και την πράσινη ενέργεια, στοχεύοντας  στην ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνικών. Κομβικής σημασίας για τη  δραστηριότητα του Ινστιτούτου αποτελούν οι συνεργασίες και η αλληλεπίδραση με  επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας.  

Στα πλαίσια αυτά το ΙΤΕ/ΙΓ και η MOTOR OIL Α.Ε. ανακοίνωσαν πρόσφατα την συνεργασίας  τους. Συγκεκριμένα η ΜΟΤΟR OIL A.E. στηρίζει επίσημα το έργο του Ινστιτούτου,  αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμβολή και τον κρίσιμο ρόλο του στην περίοδο της  ενεργειακής μετάβασης, και στις νέες συνθήκες που αυτή θα οδηγήσει. Η MOTOR OIL A.E.,  με την μακρόχρονη, συνεχή και σταθερή συμμετοχή της στην έρευνα και στην καινοτομία  στον ενεργειακό κλάδο, επιδιώκει τη βέλτιστη προσαρμογή στις προκλήσεις του  ενεργειακού μέλλοντος και με γνώμονα αυτή την επιδίωξη, αξιολογεί θετικά και  υποστηρίζει έμπρακτα τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου Γεωενέργειας.  

Ο Δ/ντής του Ινστιτούτου, καθ. Νίκος Πασαδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της  συνεργασίας σχολίασε: «Η εμπιστοσύνη της MOTOR OIL Α.Ε. και η συνεργασία μας είναι  ιδιαίτερης σημασίας για το Ινστιτούτο και αποτελεί αναγνώριση της σημαντικής  δραστηριότητας του. Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί εντατική και συστηματική προσέγγιση  των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και των χαρακτηριστικών τους ώστε ο  μετασχηματισμός της ενεργειακής φυσιογνωμίας της χώρας, να οδηγήσει σε μία νέα  πραγματικότητα καλύτερη, με όρους περιβάλλοντος, οικονομίας και κοινωνικής  ανάπτυξης.» 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook