Τα πρώτα στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο άτυχος άνδρας βρισκόταν εξαρχής στο ποτάμι ή εάν στην πορεία ξεβράστηκε από την θάλασσα

Σε άνδρα ηλικίας από 35 έως το πολύ 50 ετών ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης το απόγευμα της Κυριακής στις εκβολές του ποταμού των Σισσών στο Μυλοπόταμο.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει ο Ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο άτυχος άνδρας ήταν μεγαλόσωμος με ανάστημα γύρω στο 1,85 ενώ εξαιτίας της πολύμηνης παραμονής του στο νερό, έλειπε το αριστερό άνω άκρο, όπως και το κρανίο, το οποίο βρέθηκε χωρίς ίχνη σάρκας σε κοντινή σχετικά απόσταση μέσα στο νερό.

Το πτώμα -που φαίνεται να βρισκόταν για τουλάχιστον 3 μήνες ίσως και παραπάνω στο νερό- δεν φέρει κακώσεις από μαχαίρι ή όπλο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Τα πρώτα στοιχεία απομακρύνουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο άτυχος άνδρας βρισκόταν εξαρχής στο ποτάμι ή εάν στην πορεία ξεβράστηκε από την θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση η ταυτοποίηση του πτώματος και συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του DNA, θα είναι αυτή που θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το ποιος ήταν ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε νεκρός σε αυτή την κατάσταση μέσα στο ποτάμι.

Το χρονικό

Το μακάβριο εύρημα έγινε αντιληπτό από μια οικογένεια που έκανε την βόλτα της κοντά στο ποτάμι το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές. Συγκεκριμένα τα μέλη της οικογένειας φέρονται να εντόπισαν το κρανίο, το οποίο ήταν σε κοντινή σχετικά απόσταση με το υπόλοιπο σώμα μέσα στο ποτάμι και άμεσα ειδοποίησαν τις αρχές.

Άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που έσπευσαν άμεσα, εντόπισαν στην θάλασσα και σε βάθος περίπου μισού μέτρου, δηλαδή σχεδόν εκεί που «σκάει» το κύμα, το υπόλοιπο σώμα του πτώματος, το οποίο δεν έφερε χέρια.

Το κρανίο δεν έφερε ίχνη σάρκας, ενώ το υπόλοιπο σώμα (ο κορμός) βρέθηκε σε καθιστή στάση μέσα στο νερό με τα κάτω άκρα να μην φέρουν επίσης ίχνη σάρκας.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ώστε να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση για την ταυτοποίησή του, διαδικασία που φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη και εκτιμάται πως θα είναι και χρονοβόρα.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου δεν φαίνεται έχουν καταγεγραμμένη εξαφάνιση πολίτη τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο που να συνδέεται, παρόλα αυτά όμως «ξεσκονίζουν» όλες τις υποθέσεις εξαφανίσεων που παραμένουν ακόμα ανοικτές σε επίπεδο νομού.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook