Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Χανιά.

Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν και των δυσκολιών που προκύπτουν λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στα Χανιά.

Ωστόσο, προκύπτουν και λάθη τα οποία μάλιστα μπορεί να αποδεικχθούν έως και …καθοριστικά για τη διασπορά του ιού.

Όπως καταγγέλλει στο Flashnews.gr μια Χανιώτισσα (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεσή μας), το περασμένο Σάββατο (5/2) πήγε το παιδί της στην ΤΟΜΥ (παλιό Νοσοκομείο) για rapid τεστ. Εκεί, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους ότι σε περίπτωση που το δείγμα βγει “θετικό” θα την πάρουν τηλέφωνο, σε αντίθετη περίπτωση, όχι. Μάλιστα, ζήτησαν και πήραν τα στοιχεία και το τηλέφωνο του γονέα.

Το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ!

Το παιδί, λογικό, θεωρήθηκε “αρνητικό” από τους γονείς, υπήρξαν, όπως αναφέρει η καταγγελία, μέσα στο Σαββατοκύριακο συναντήσεις με συγγενικά πρόσωπα και την Δευτέρα (7/2) πήγε κανονικά στο σχολέιο (σε δημοτικό παιδικό σταθμό).

Ως εδώ όλα καλά, όταν, ξάφνου, την Τρίτη (8/2) το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο από την Πολιτική Προστασία που ρωτούσε αν είναι καλά το παιδί. Οι γονείς σοκαρισμένοι δεν ήξεραν τι να απαντήσουν και εξήγησαν τι συνέβη. Η απάντηση ήταν ότι η πιστοποίηση του θετικού δείγματος του παιδιού είναι αναρτημένη στο επίσημο site του Υπουργείου υγείας και στη διεύθυνση που αφορά τα κρούσματα.

Το  “σοκ” φυσικά επεκτάθηκε και στους “κόλπους” του σχολείου, όταν ενημερώθηκε ότι το παιδί που ήταν θετικό μπορεί να έχει διασπείρει άθελά του, τον ιό.

Κινήθηκαν πλέον οι διαδικασίες ιχνηλάτησης, αλλά είναι σαφές ότι μια αμέλεια ή ολιγωρία μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις… Σε κάθε περίπτωση και κατά κύριο λόγο, οι γονείς του παιδιού, παραμένουν “εμβρόντητοι” με το γεγονός, καθώς, άθελά τους, ίσως να έχουν δημιουργήσει ζήτημα με άσχημες επιπτώσεις.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook