Ένοχους για την απόδραση τους κήρυξε το δικαστήριο με ποινή φυλάκισης 1 έτους, χωρίς αναστολή, δεδομένης της επικινδυνότητας και του τρόπου που τελέστηκε η πράξη.

Τελευταία ενημέρωση 13:10

Οι δυο δραπέτες που συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί να κρύβονται σε σπίτι στο Κουμπελί Χανίων δικάστηκαν σήμερα από το μονομελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο. Πρόκειται για τον 34χρονο Πακιστανό που είχε καταδικαστεί σε τρεις ισόβια και τον 34χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών. 

Οι δυο δραπέτες έφτασαν στα δικαστήρια λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής για να δικαστούν συνοδεία αστυνομικών. Η δίκη τον δυο βαρυποινιτών είχε πάρει αναβολή την Τετάρτη για σήμερα καθώς οι δυο δραπέτες ζήτησαν να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο.

Και οι δύο κηρύχτηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους, χωρίς αναστολή, δεδομένης της επικινδυνότητας και του τρόπου που τελέστηκε η πράξη.

Οι δύο δραπέτες κατηγορούνταν επιπλέον για επίθεση προς τους αστυνομικούς την ώρα που κρατούνταν στο γραφείο κράτησης μετά τη σύλληψη τους. Για την κατηγορία αυτή το δικαστήριο τους απάλλαξε λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενοι ερωτηθέντες για το αν αντιλαμβάνονται πόσο βαραίνει τη θέση τους η πράξη αυτή που έκαναν, απάντησαν, ότι δεν ήταν σχεδιασμένη και πως απλώς βρήκαν την ευκαιρία και το έπραξαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο δραπέτες, δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου μαζί με τρεις ακόμα βαρυποινίτες τα ξημερώματα της αστυνομίας. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές καταφέραν με επιτυχία να εντοπίσουν όλους τους δραπέτες.

Οι άλλοι τρεις δραπέτες που εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο έχουν ήδη δικαστεί και τους επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Στον 29χρονο που εκτίει πολύχρονη ποινή για διακίνηση ναρκωτικών, φυλάκιση συνολικά 42 μήνες, στον 43χρονο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ληστείες, εκ των οποίων η μια με νεκρό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φυλάκιση 34 μήνες και στον 32χρονο που εκτίει πολύχρονη ποινή για ληστεία φυλάκιση 34 μήνες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook