Η πρώην εργαζόμενη κάνει λόγο για απειλές προς τα παιδιά της και περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο – Συγγενείς ηλικιωμένων περιγράφουν τη δική τους μαρτυρία 

Συγγενείς από την πλευρά των κατηγορουμένων αλλά και από την πλευρά των ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, βρέθηκαν σήμερα στα δικαστηρία όπου οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Η ένταση ωστόσο δεν έλειψε, όταν πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας την ώρα που μιλούσε στο Flashnews.gr στράφηκε προς την πλευρά των κατηγορουμένων και των οικείων τους καταγγέλοντας τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στον οίκο ευγηρίας.

Η ίδια μιλώντας για την κατάσταση που επικρατούσε με το φαγητό αναφέρει στο Flashnews.gr ότι όταν έφερνε φαγητό στους ηλικιωμένους ή μοιραζόταν μαζί τους κάποιο τσουρέκι ή κάτι άλλο, οι ιδιοκτήτριες εναντιωνόνταν σε αυτό λέγοντας της χαρακτηριστικά «Μην τους κακομαθαίνεις γιατί όταν φύγεις θα ζητάνε από εμάς». Παράλληλα η πρώην εργαζόμενη υποστηρίζει ότι δέχτηκε απειλές και εκφοβισμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώ κάνει λόγο για προδοσία από τους συναδέλφους της που δεν μιλάνε.

Μαρτυρίες συγγενών

Η κόρη τρόφιμου μιλώντας στο Flashnews.gr αναφέρει ότι η ίδια είχε κινηθεί και στο παρελθόν εναντίον του οίκου ευγηρίας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης, τη διατροφή και τα χάπια που έδιναν στους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Άλλη συγγενής αναφέρει πως η πεθερά της μεταφέρθηκε από το κέντρο αποκατάστασης στον οίκο ευγηρίας σε καλή κατάσταση και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα πέθανε αποστεωμένη μέσα στον οίκο ευγηρίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook