Η μεγάλη κρητική εταιρία θα πορευτεί και ενώνει τις δυνάμεις της με μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στην χώρα

Μια νέα στρατηγική συνεργασία, που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα στο νησί μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τα σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν στρατηγική συνεργασία με τη εταιρία Μασούτης Α.Ε, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο περισσότερων από 400 καταστημάτων. 

Βέβαια, για να προχωρήσει η συνεργασία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση από την Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού που θα γίνει τις επόμενς ημέρες, ενώ το επόμενο βήμα είναι να λάβει και την εγκριση της της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Ένας εκ των στόχων αυτής της συνεργασίας, σύμφωνα με πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, είναι να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και προφανώς να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στον χώρο των σούπερ μάρκετ, αφού θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο το οποίο θα έχει κύκλο εργασιών πάνω από 1 δις ευρώ και πάνω από 9.000 εργαζόμενους. 

Τι θα προβλέπει η συμφωνία

Για να προχωρήσει η συνεργασία, θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος από τα ΣΥΝ.ΚΑ., μιας ανώνυμης εταιρίας, με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η ο Συνεταιρισμός θα κατέχει το 100% των μετοχών. Το θέμα αυτό θα τεθεί προς έγκριση από την Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, η οποία μετά από δύο αναβολές λόγω μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα συμμετάσχει η «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.». Τα τελικά μερίδια θα διαμορφωθούν σε 50% – 50%.

Ο Συνεταιρισμός θα έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management, ενώ οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, θα δημιουργηθούν και οι αντίστοιχες υπεραξίες για τις μετοχές όλων των μετόχων που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό.

Επίσης, με τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και τα ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Η νέα στρατηγική συνεργασία θα δώσει ευρεία πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρουσία, και ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο, το οποίο δεν θα έχει μόνο λίγες περιοχές.

Είναι εμφανές πάντως ότι στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός πιο “ευέλικτου” εταιρικού σχήματος που θα έχει περισσότερες δυνατότητες “δράσης” σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook