Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις και μετά από…. τέσσερις μήνες οι φωτεινοί σηματοδότες θα τεθούν σε λειτουργία

Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, όταν το Flashnews.gr δημοσίευσε την είδηση της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στην πολύ επικίνδυνη συμβολή της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) με την οδό Προφήτη Ηλία, στο ύψος της προτομής του Σμηναγού Κ. Ηλιάκη.

Μια διασταύρωση άκρως επικίνδυνη καθώς οι οδηγοί «παίζουν ρώσικη ρουλέτα» κατά την είσοδο ή έξοδο στον κεντρικό δρόμο, ενώ να σημειωθεί πως η οδός Προφήτη Ηλία οδηγεί και προς το Μουσικό σχολείο αλλά και το 7ο Γυμνάσιο Χανίων και έχει συχνή κίνηση των σχολικών λεωφορείων.

Δυστυχώς, ενώ το τμήμα φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Χανίων ήταν έτοιμο να θέσει σε λειτουργία τα φανάρια, αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς έπρεπε να υπάρχουν οι κατάλληλες διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα.

Τέσσερεις μήνες μετά, οι διαγραμμίσεις έγιναν και τώρα όλα είναι έτοιμα για να δοθεί μια λύση, όχι μόνο για την επικινδυνότητα της διασταύρωσης, αλλά και για την ταλαιπωρία των οδηγών οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν πότε θα μπορούν να ρισκάρουν την είσοδο ή την έξοδο από τον δρόμο, αναλόγως με την κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ήδη έχουν γίνει δοκιμές και εντός της εβδομάδας θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook