Το «απολύτως φυσικό, απολύτως Κρητικό» επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ, στηρίζοντας με συνέπεια την τοπική κοινωνία της Κρήτης, ενισχύει φέτος τη δράση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτη» και υλοποιεί το κοινωνικό πρόγραμμα για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το μήνα Δεκέμβριο έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες 4 εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και το επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ προσκαλεί όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές και κατοίκους των περιοχών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προάγοντας το μήνυμα: «Kάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!».

Ο συντονισμός των αιμοδοσιών γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτης», σε συνεργασία με τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

• Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο) και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Αμφιθεάτρου Σμυρνάκη (στην είσοδο του ΤΕΙ) και ώρες 10:00-14:00.
Πρόκειται για μια προσπάθεια ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης και στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΣΔΟ-ΣΤΕΦ-ΣΤΕΓ-ΣΕΥΠ.

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερωτικά περίπτερα από τους εθελοντές του Αιματοκρήτη θα υπάρχουν στο χώρο του ΤΕΙ ώστε όσοι θέλουν να πάρουν πληροφοριακό υλικό ή να λύσουν τις απορίες τους.

Επίσης, το μήνα Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω αιμοδοσίες:

• Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στο προαύλιο του ΚΕΠ Ασημίου και ώρες 10:00-13:30.

• Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στο προαύλιο του ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας (πρώην Δημαρχείο) και ώρες 10:00-13:30 με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας.

Το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής» υλοποιείται κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στις πόλεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook