Συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Διόνυσο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Τρικεριώτης Παναγιώτης – Κωνσταντίνος, 56 ετών, ιδιοκτήτης- υπεύθυνος σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Φοίνιξ για οφειλές στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 2.059.455,58 ευρώ, από παλαιότερα έτη καθώς η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και δεν λειτουργεί πλέον.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Επίσης, σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο Πέμπε Γκιουτογάν, ένας 30χρονος άνδρας από την Τουρκία, ιδιοκτήτης εταιρείας γαλακτοκομικών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατʼ εξακολούθηση.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 544.426,38 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δʼ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook