Σήμα για χαλάρωση ή και κατάργηση κάποιων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση που υπάρχει και στην Ευρώπη.

Το μοντέλο συνύπαρξης με τον κορονοϊό εφαρμόζεται όλο και σε περισσότερες χώρες ως μέρος πλέον της κανονικής ζωής.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει την Τετάρτη, με σαφή εισήγηση από την πλευρά της Κυβέρνησης: εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλύτερα και οι «σκληροί δείκτες» (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παρουσιάζουν αποκλιμάκωση, να αρθούν επιτέλους τα μέτρα που επιβλήθηκαν πριν από τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση, Ξαναπαίρνει μπρος η οικονομική δραστηριότητα στα νυχτερινά κέντρα, στα κλαμπ, τα μπαρ – εστιατόρια κ.α., τα οποία είχαν μεγάλες απώλειες στο ταμείο τους, λειτουργώντας μόνο με καθιστούς πελάτες σε τραπέζια.

Επιπλέον, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να δοθεί το «πράσινο φως» για σχολικές εκδρομές, αλλά και να αυξηθεί το ποσοστό των φιλάθλων στα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες Κυβέρνηση και ειδικοί αναμένεται να βρουν μια χρυσή τομή και να συμφωνήσουν σε πληρότητα 50% από 10% που ισχύει σήμερα. Αν και η εισήγηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να καταργηθεί εντελώς ο περιορισμός.

Γιατί «θυσιάζονται» οι Απόκριες

Όσο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι κοινή η εκτίμηση πως οι Απόκριες πρέπει να θυσιαστούν για να «εξασφαλιστεί» η κανονικότητα στη συνέχεια. Να εκκινήσει ομαλά η τουριστική περίοδος, η οποία για τις κρουαζιέρες ξεκινά μέσα στον Μάρτη, και στη συνέχεια να αναπτύξει ταχύτητα η μηχανή του τουρισμού.

Θυσιάζοντας τα «Καρναβάλια» εκτιμάται ότι θα κερδίσουμε επιτέλους με άνεση στο… Πάσχα στο χωριό. Ακόμη και χωρίς μάσκες.

Φεύγουν και οι μάσκες;

Παρά το γεγονός ότι οι μάσκες αποτέλεσαν ισχυρό ανάχωμα απέναντι στον ιό, με την αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, και εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, έρχεται η ώρα που θα φύγουν από τη ζωή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ισχύσει από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, πιθανότατα και από τις 24 του μήνα.

Η άρση των μέτρων αφορά μόνο στους εμβολιασμένους πολίτες. Οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook