Μόνο αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες στο εμβολιαστικό κέντρο στην Ανω πόλη, στην Πάτρα αρκούν για να αντιληφθούμε τον φόβο με τον οποίον αρκετοί αντιμετωπίζουν το εμβόλιο!

Οι περιγραφές των νοσηλευτριών και γιατρών για τους εμβολιασμούς των Πατρινών, ιδιαίτερα μετά το «πρόστιμο» των 100 ευρώ για όσους ανεμβολίαστους άνω των 60 δεν εμβολιάζονται προκαλούν ακόμη και γέλια.

Μόνο αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην Ανω πόλη, αρκούν για να αντιληφθούμε τον φόβο με τον οποίον αρκετοί αντιμετωπίζουν το εμβόλιο.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που περιέγραψαν:

  • Πατρινή πήγε να εμβολιαστεί συνοδευόμενη από τον πνευματικό της. Η νοσηλεύτρια ένιωσε κατάπληξη όταν διαπίστωσε ότι ιερέας τη συνόδευε και ιδιαίτερα όταν τη ρώτησε αν είναι η πρεσβυτέρα του. Για να λάβει την απάντηση πως «είναι πολύ πιστή και παρακάλεσε τον παπά της ενορίας να την συνοδεύσει, ώστε αν πάθει κάτι από το εμβόλιο… να τη «διαβάσει» επί τόπου.
  • Αλλη γυναίκα μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ Ανω Πόλης με ένα μπουκάλι αγιασμό. Ρώτησε τη νοσηλεύτρια σε ποιο μπράτσο θα κάνει το εμβόλιο, και αφού την πληροφόρησε, πριν ξεκινήσει η διαδικασία έριξε αγιασμό στο σημείο προκειμένου… να μην πάθει κάτι.
  • Ηλικιωμένος αφού έκανε το εμβόλιο παρακάλεσε τη νοσηλεύτρια να του κάνει επί τόπου ένα σελφ τεστ για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι… αν έχει κολλήσει κορονοϊό, ή αν τα αντισώματα από το εμβόλιο του μετέδωσαν την ασθένεια. Η νοσοκόμα, όταν συνήλθε από το σοκ, φυσικά του εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Προφανώς όμως, δεν τον έπεισε!
  • Γυναίκα παρακάλεσε την νοσηλεύτρια να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον σύζυγό της όσο διαρκεί η διαδικασία του εμβολιασμού προφανώς για να της δίνει κουράγιο.
  • Πατρινή συμβουλεύτηκε την τριπλοεμβολιασμένη γιατρό της και αφού έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, την παρακάλεσε (της είπε να την πληρώσει κιόλας) να μεταβούν μαζί στο εμβολιαστικό κέντρο ώστε να κάνει το εμβόλιο.
  • Σχεδόν οι μισοί άνω των 70 που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά για να γλυτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ, έκαναν συνεχώς τον σταυρό τους πριν αλλά και μετά τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook