Με την πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής ΜέΡΑ25 Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης ενώ στη συνάντηση συμμετείχε κι ο συντονιστή έργων κ. Νίκος Σπετσίδης.

Ο κ. Λογιάδης ενημερώθηκε για τις αναλυτικές προτάσεις του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου που ήδη έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τονίστηκε η ανάγκη πρόληψης, μέσω διενέργειας έρευνας ώστε να αποτυπωθεί το εύρος και οι παράμετροι του φαινομένου καθώς και τρόποι καταπολέμησης της βίας στο νησί.

Η δημιουργία πρωτοκόλλου πρώτης γραμμής, από διαρκώς εκπαιδευμένα στελέχη, στο οποίο οι γυναικείες οργανώσεις θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο.

Επίσης, συζητήθηκε ότι καταλυτικό ρόλο θα έχει η συνεργασία του δημόσιου τομέα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, για τη διαμόρφωση ενός ενεργού λειτουργικού και αποτελεσματικού πλαισίου ασφάλειας των θυμάτων κακοποίησης, καθώς και να διαμορφωθεί το πλαίσιο αναμόρφωσης της διαδικασίας ποινικής διαμεσολάβησης, αλλά και της εισαγωγής μοντέλων διαχείρισης θυτών.

Ο κ. Γιώργος Λογιάδης δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες του συνδέσμου και ανέφερε ότι ζούμε σε μια κοινωνία ισότητας, μια κοινωνία που πρέπει να αισθάνεται η κάθε γυναίκα και το κάθε παιδί ασφάλεια.  

Υπάρχουν τεράστια κενά στην κοινωνική πολιτική τα οποία η πολιτεία πρέπει επιτέλους να τα καλύψει  να παρέχει ασφάλεια:  «Οφείλουμε να στηρίζουμε και να προστατεύουμε τα θύματα που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για αυτό το ζήτημα, με ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά μας. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην κακοποίηση», υπογράμμισε ο κ. Λογιάδης.

Ταυτόχρονα, το ΜέΡΑ25 αναγνωρίζοντας την ανάγκη καταπολέμησης της έμφυλης βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ειδικού τμήματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα δέχεται καταγγελίες πολιτών για τον τρόπο διαχείρισης ομοφοβικών και σεξιστικών επιθέσεων.

Βασική αφετηρία όλων των πολιτικών αποτελεί η αναγνώριση πως η πατριαρχία δεν έχει εξαλειφθεί και αποτελεί δομικό στοιχείο των κοινωνιών μας και των σχέσεων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook