Την Δευτέρα 14 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε περιοδεία των εκλεγμένων συμβούλων με τη Λαική Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο αντίστοιχα Μανουσάκη Νίκο και Μανουσογιάννη Μανούσο στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ και συνάντηση με εκπρόσωπο της διεύθυνσης του καταστήματος, κ. Γιώργο Αστρινάκη. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σκοπός της συνάντησης ήταν να συγκεντρωθεί η εικόνα με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και οι επιπτώσεις που έχουν στο λαϊκό εισόδημα, να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων έως σήμερα για την λαϊκή φτώχεια καθώς επίσης να αναδείξουν το πόσο αναγκαίο είναι αυτή τη στιγμή η καταπολέμηση της ακρίβειας να μπει στη κορυφή των διεκδικήσεων από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. 

Από μεριάς του, ο διευθυντής του καταστήματος αναφέρθηκε αρχικά στη τραγική κατάσταση των νοικοκυριών και μικρών επαγγελματιών/επιχειρηματιών που βλέπουν το “φούσκωμα” των λογαριασμών να φτάνει τα 200-250 ευρώ και πάνω από τα 2000 ευρώ για τα μικρομάγαζα. Χαρακτηριστικά είπε ότι  “αυτά που ζούμε δεν τα λες αύξηση αλλά κάτι άλλο, είναι διπλασιασμός” 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των επιδοτήσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς είναι λεφτά του λαού που ανακυκλώνονται, όπως επίσης δεν καλύπτεται ολόκληρη η αύξηση. Επίσης  το όριο των KWΗ είναι τόσο χαμηλό που δεν θα πιάσει πολλές λαϊκες οικογένειες. Τέλος ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα των διακανονισμών που παρατείνουν το πρόβλημα αλλά δεν το ανακουφίζουν ουσιαστικά ενώ τα αυξημένα χρέη αναμένεται να πιέσουν την εταιρεία ενώ σύμφωνα με το “απρόσωπο” και ψηφιοποιημένο σύστημα διακοπών ηλεκτροδότησης κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον. 

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι αιτία του φονικού κύματος ακρίβειας αποτελεί η  “πράσινη” μετάβαση και το κόστος των νέων τεχνικών που μεταφέρονται στις πλάτες του λαού της χώρας μας και διεθνώς. Η πολιτική της απολιννιτοποίησης, και της αύξησης της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας έχει ως αποτέλεσμα την  διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό, προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας. 

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων αλλά και της εταιρείας , να αγωνιστούν κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσουν λύσεις και  άμεσα αποτελέσματα με την μαζική συμμετοχή τους στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων το επόμενο διάστημα, να σκεφτούν και να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τα προηγούμενα χρόνια και να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα της κυβερνητικής  εναλλαγής που λανσάρουν όλα τα αστικά κόμματα.”    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook