Στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και στη λειτουργία ανοιχτού ιατρείου, προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ανθρώπινης εξαθλίωσης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μέλη του Συλλόγου

Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Ολοένα και περισσότερο αρχίζουν να εμφανίζονται φαινόμενα εξαθλίωσης κοινωνικών ομάδων. Κοινωνικές ομάδες, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και όχι μόνο.

Σε τέτοιες δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση των δεσμών αλληλεγγύης της κοινωνίας για την επιβίωσή της.

Για τους παραπάνω λόγους πριν λίγες βδομάδες πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός “Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.

Πρώτο μέλημά μας θα είναι η δημιουργία ενός Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αντίστοιχες λαμπρές προσπάθειες έχουν γίνει στο Ρέθυμνο βλ. www.ethiatreio.com , τη Θεσ/νίκη κ.α.) καθώς και η διερεύνηση του επισιτιστικού ζητήματος.

Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου (οδός Κριτοβουλίδου), στις 8 το απόγευμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook