Μεγάλη συνέντευξη στο Flashnews.gr του πρώην δ/νοντα συμβούλου της ΔΕΔΙΣΑ και, εσχάτως, “ηθοποιού” Γιάννη Κουτράκη.

Έπαιξε τον “κακό”, αλλά όλοι τον ξέρουν σαν το “καλό παιδί” της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Μετά από 17 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Κουτράκης έδειξε ότι έχει κι άλλα “ταλέντα” αφού συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, παίζοντας τον ρόλο του “κακού” στην πρόσφατη επιτυχημένη σειρά του Mega, “Κομάντα και Δράκοι” που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Ο Γιάννης Κουτράκης σε μια μεγάλη συνέντευξη στο Flashnews.gr, μας λέει τις απίστευτες εμπειρίες που βίωσε, συμμετέχοντας, σε βασικό ρόλο στο σήριαλ, για τις σχέσεις του και τη συνεργασία του με σπουδαίους ηθοποιούς, για τη συνεργασία του με τον “Ντόντο” (Λευτέρη Κοκογιαννάκη) η ερμηνεία του οποίου, επίσης έκανε “πάταγο”!

Ο Γιάννης Κουτράκης φυσικά, δεν μας “ξέφυγε” και στο αυτοδιοικητικό σκέλος. Μας μίλησε για τη ΔΕΔΙΣΑ, τη δικαστική του “περιπέτεια” τις σχέσεις του με πρώην και νυν δήμαρχο Χανίων, αλλά και τις πιθανότητες να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς, κατά γενική ομολογία, είναι ένα “δυνατό χαρτί” για όποια παράταξη τον επιλέξει ή ό ίδιος επιλέξει, όντας, επί της παρούσης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Κεφάλαιο “Κομάντα και δράκοι”…

Ολοκληρώθηκε ένα κύκλος επεισοδίων του «Κομάντα και Δράκοι» στο Mega. Πώς ήταν η εμπειρία σου;

Η εμπλοκή μου ήταν εντελώς τυχαία. Πέρυσι το Φεβρουάριο σε μια ανάρτηση στα social του Πολιτιστικού Συλ. Χωραφακίων ενημερώνομαι ότι θα γίνει ένα κάστινγκ για το νέο σήριαλ του Θοδωρή Παπαδουλάκη που θα γυριστεί στο Ακρωτήρι. Έχοντας «ρίζες» από την περιοχή και επειδή οι παππούδες μου είχαν παίξει στον «Ζορμπά» είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Εκεί συνάντησα την Αρχόντισσα την Κοκοτσάκη (υπεύθυνη του κάστινγκ) κάνεμ τις ανάλογες ενέργειες και μετά φύγαμε. Μετά από 4 μήνες δέχτηκα τηλέφωνο από την Αρχόντισσα και να σας πω την αλήθεια, το είχα ξεχάσει. Μου είπε ότι το –παρουσιαστικό μου- κάνει για κάποιο ρόλο συγκεκριμένο στη σειρά. Εγώ γέλασα, της είπα δεν έχω πει ούτε ποίημα στο δημοτικό, εγώ ήρθα να δοκιμάσω για κομπάρσος, όχι για ρόλο.  Εκείνη επέμενε… Πήγα και βρήκα τον Θοδωρή τον Παπαδουλάκη, μου έδωσε κάποιες κατευθυντήριες και ενώ του εξήγησα ότι δεν είμαι ηθοποιός, εκείνος μου τόνισε ότι με ήθελε για τη σειρά. Ο ρόλος θεωρείται από τους πρωταγωνιστικούς, με συμμετοχή σε κάθε επεισόδιο.

Σε προβλημάτισε ότι ο ρόλος που είχες να κάνεις ήταν ο ρόλος του «κακού»;

Με προβλημάτισε θα έλεγα. Ο λόγος ήταν ότι είχα εκτεθεί αρκετά χρόνια με τα κοινά και λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε εδώ. Όλοι ξέρουν ότι δεν είμαι έτσι. Το σκέφτηκα, αλλά τελικά έφυγε γρήγορα από το μυαλό μου. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου, είχα χρόνο, έλαβα το «οκ» και προχώρησα. Δεν θα το έκανα αν δε με στήριζε η οικογένειά μου. Βόλευε ότι τα γυρίσματα ήταν κοντά στο σπίτι μου. Και  έτσι ξεκίνησε το «ταξίδι»…

Για έναν άνθρωπο που δεν το είχες ξαναζήσει αυτό, ποια ήταν η «γεύση» που σου αφήνει;

Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Να έχεις τον Θοδωρή Παπαδουλάκη να σε κατευθύνει,να γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους και να βλέπεις πώς γυρίζεται ένα σήριαλ, είναι μοναδικό!

Θα το ξανάκανες; Θα ξανάκανες τον ρόλο του κακού;

Ποτέ δεν λέω ποτέ. Η ζωή στα φέρνει έτσι που ποτέ δεν ξέρεις. Δεν λέω «όχι» αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις…

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις που λάμβανες αφενός για τον δικό σου ρόλο, αφετέρου για την ίδια τη σειρά.

Ήταν ένα σήριαλ πρωτότυπο. Μια πρωτότυπη μυθοπλασία. Στην αρχή αρκετοί δυσκολεύτηκαν να το καταλάβουν. Αυτό το είδος έχει το δικό του «κοινό». Οι γνωστοί μου χάρηκαν και φυσικά ακολούθησαν τα σχετικά πειράγματα, καθώς είχα τον ρόλο του κακού, ταλαιπώρησα τον ανηψιό μου τον «Ντόντο».

Ο «Ντόντος» και εσύ αποτυπωθήκατε πολύ στο μυαλό των τηλεθεατών. Ήσασταν οι ευχάριστες εκπλήξεις…

Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό.  Γενικά η οικογένεια των Δρακάκηδων είχε ενδιαφέρον. Άξιζε να δεις το πώς κινούνταν.

Συνεργάστηκες με πολύ γνωστούς ηθοποιούς, όπως Βασίλης Μπισμπίκης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννη Ζουγανέλη κτλ. Πώς ήταν στην καθημερινή σας «τριβή»;

Ήταν ένας «πλούτος» που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους. Εξαιρετικοί άνθρωποι. Ήταν προσγειωμένοι, σου μιλούσαν να σου εξηγήσουν, να σε χαλαρώσουν. Φανταστικοί άνθρωποι! Δεν ξέρω ποιον να ξεχωρίσω.

Πχ ο Βασίλης ο Μπιμπίσκης που είναι πολύ στην επικαιρότητα τώρα;

Απίστευτος άνθρωπος! Είναι άνθρωπος οικείος, να κάνεις παρέα, πολύ θετικός άνθρωπος. Το ίδιο ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Αναστασάκης, η κ. Φιλίνη κτλ. Καθόλου «ντίβες», καθόλου έπαρση.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης;

Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Τον παρατηρούσα… Πολύ ευρηματικό. Σα να παθαίνει εκρήξεις στον εγκέφαλο, συνεχώς κατεβάζει ιδέες. Τρομερά έξυπνος και ευγενικός! Θα ήθελα πάντως να μπω στον εγκέφαλό του για 30 δευτερόλεπτα, γιατί παραπάνω δεν θα άντεχα. Είχε και «τιτάνια» υπομονή, ειδικά με τα παιδιά που έπαιζαν, αλλά και με όλους. Με μηδενική έπαρση. Και φυσικά πολύ απαιτητικός.

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή που γύρισες;

Από το 1ο επεισόδιο η ληστεία στους κυλινδρόμυλους. Ανέβηκα 8 σκάλες επί 12 σκαλιά με μια άνασα, εν μέσω καύσωνα … Την ανεβοκατέβηκα 2-3 φορές. Ήταν ένα τεστ κόπωσης για μένα. Πολύ δύσκολο! Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τις σκηνές με τον Λευτέρη (Ντόντο) που τον τραβάω, τον ζορίζω γενικά…

Κεφάλαιο ΔΕΔΙΣΑ…

Έκλεισες σχετικά πρόσφατα τον «κύκλο» σου στη ΔΕΔΙΣΑ. Για αρκετό διάστημα παρέμεινες στη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου. Τι γεύση σου άφησε η θητεία σου εκεί;

Φεύγοντας από κάθε κομμάτι που έχω αναλάβει, όπως παλαιότερα σαν αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου, έμεινε ένα κομμάτι μου εκεί, το ίδιο έγινε με τη ΔΕΔΙΣΑ. Φοβερή ανάμνηση και τεράστια εμπειρία. Θετική «γεύση».

Η ιστορία που εμπλακήκατε εσύ και ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με τα δικαστήρια;

Αυτά ήταν τα τιμήματα. Μεγάλη περιπέτεια που οι συνέπειες είναι επί προσωπικού και πρέπει να το παλέψεις. Υπήρχε στήριξη. Τα ποινικά θέματα, τα βαριά θέματα του ΦΠΑ έχουν λήξει, ευτυχώς.  Μας ανακούφισε, ήταν τεράστιο βάρος , γιατί ποτέ δεν ξέρεις ένα δικαστήριο τι μπορεί να βγάλει, ασχέτως αν δεν υπάρχει δόλος και ασχέτως αν λειτουργείς με τις καλύτερες προθέσεις.  Η ΔΕΔΙΣΑ ήταν, είναι και θα είναι ένα πανελλαδικό πρότυπο στη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Αυτή ήταν η αιτία της ανεξαρτητοποίησής σου από την παράταξη του δημάρχου;

Ήταν για καθαρά προσωπικούς λόγους….

Κεφάλαιο Αυτοδιοίκηση…

Η σχέση σου με τον κ. Βάμβουκα;

Νομίζω εξαιρετική. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε σαν απλοί πολίτες. Πολιτικά μπορεί να είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά διατηρούμε εξαιρετική σχέση.

Θα κατέβεις στις εκλογές και αν κατέβεις υπάρχει ενδεχόμενο με την πρώην παράταξή σου ή αλλού;

Είναι ακόμα νωρίς για να το πούμε αυτό. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τελειώνοντας αυτή η δημοτική θητεία θα είμαι 17 χρόνια στα κοινά. Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα. Κορόιδευα κάποτε τους «γεροντόσαυρους» και έχω φτάσει και εγώ σε αυτά τα όρια. (γελάει). Αλλάζουν οι προτεραιότητες. Είμαι παρών στα ΔΣ ως ανεξάρτητος και βλέπουμε…

Με το «έμπειρο» αυτοδιοικητικό σου μάτι, πώς κρίνει την νυν δημοτική αρχή και πώς κρίνεις τις τελευταίες εξελίξεις, πχ συγχώνευση παράταξης Δαμιανάκη σε εκείνη του δημάρχου;

Βρεθήκαμε μπροστά, το2019 σε έναν νόμο «έκτρωμα». Ήταν ένα πρόβλημα που επιβεβαιώθηκε και στον δήμο Χανίων. Κανείς έμπειρος δεν θέλει το κακό του δήμου μας. Έγιναν συνεργασίες, ξεκίνησαν να γίνονται πράγματα και η νέα δημοτική αρχή βάζει τα δικά της, ο δήμος προχωρά.

Κρίνεις επιτυχημένη ή όχι τη νυν δημοτική αρχή;

Δεν κρίνω καμιά διοίκηση αποτυχημένη. Όλες οι δημοτικές αρχές κάνουν κάτι. Όπως και όλες οι προηγούμενες. Και αυτή η δημοτική αρχή δουλεύει.

Γιατί διεκόπη η συνεργασία σου με τη δημοτική αρχή;

Έληξε η συνεργασία μου με τη ΔΕΔΙΣΑ για προσωπικούς λόγους. Για αυτό… Συνεργάστηκα καλά και με τη νυν δημοτική αρχή.

Βλέπεις, ενόψει εκλογών στον δήμο Χανίων, να υπάρχει «σασπένς»; Δεν είμαστε μακριά από τις εκλογές…

Η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστεί κάποιος ανταγωνιστικός αντίπαλος για τον δήμο και για τον νυν δήμαρχο και είναι υγιές να εμφανιστεί. Θα το δούμε. Η επόμενη δημοτική αρχή πάντως θα είναι μια πραγματική δημοτική αρχή, γιατί η νυν έχει τα προβλήματα που της δημιουργεί ο νόμος. 

Σας λείπουν τα «δια ζώσης» συμβούλια;

Πάρα πολύ. Κουράζει η νυν διαδικασία. Θέματα περνούν από επιτροπές και όχι από ΔΣ (λόγω και του νόμου), τουλάχιστον να έχουμε τα δημοτικά συμβούλια. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μη γίνονται «διά ζώσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook