Από τα πιο εξωτικά τοπία της χώρας, ο Μπάλος, είναι ουσιαστικά μια λιμνοθάλασσα με κάτασπρη άμμο, που χαρίζει στα αβαθή νερά το ποιο έντονο-σχεδόν φωσφόριζε- χρώμα που έχεις δει ποτέ.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη για αυτό το μπάνιο σας θα το δείτε σαν ημερήσια εκδρομή. Ο χωματόδρομος που ξεκινάει αμέσως μετά το λιμάνι της Κισσάμου θα σας οδηγήσει έπειτα από 10χλμ πολύ αργής οδήγησης στο παρκινγκ που βρίσκεται αρκετά ψηλά πάνω από την παραλία.

Η αποζημίωση για την ταλαιπωρία σας θα είναι οι δεκάδες φωτογραφίες που θα βγάλετε σχεδόν ενστικτωδώς, καθώς θα κατεβαίνετε το μονοπάτι προς τον εξωτικό προορισμό (15 λεπτά περίπου).

Η πολύ πιο ξεκούραστη εναλλακτική λύση είναι να πάρετε ένα από τα μικρά πλοία που φεύγουν κάθε πρωί (και στις 12:30) από το λιμάνι της Κισσάμου και κάνουν την κρουαζιέρα που περιλαμβάνει επιπλέον δίωρη στάση στην Γραμβούσα, το νησάκι με το Ενετικό Κάστρο στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου ύψους 137μ.

Το μεγαλύτερο και καλύτερο πλοίο είναι η «Γραμβούσα» που αναχωρεί κάθε μέρα στις 10:20 καθημερινά.

Με οποιο τρόπο και να βρεθείτε στον Μπάλο, σημειώστε ότι δεν υπάρχει σκιά ούτε για δείγμα. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα, ή μπορείτε να νοικιάσετε μια από ένα πλοίο με 4€.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook