Δυο οι εμπλεκόμενοι δράστες στην κλοπή σε σπίτι στο Ρέθυμνο

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε σε οικία και συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή. Επιπλέον, προέκυψε η εμπλοκή ενός ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την Τρίτη, 15/2 σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτο.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και βιντεοληπτικού υλικού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης προέκυψε ότι ο αλλοδαπός διέπραξε την εν λόγω κλοπή.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης  και με τη συνδρομή λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, προχθές (16.02.2022) το βράδυ εντοπίστηκε στο Λιμάνι της Σούδας Χανίων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο αλλοδαπός και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.100 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε και η εμπλοκή του ημεδαπού στην παραπάνω υπόθεση σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης  βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπής και τα χρηματικά ποσά αποδόθηκαν στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook