Ο, έως σήμερα, Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης εξελέγη παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου.

Ο Πρόδρομος Ξενάκης είναι και επίσημα ο διάδοχος του κ.κ. Αρχιεπισκόπου Ευγενίου στην Μητρόπολη Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης εξελέγη παμψηφεί ενώ είχε φανεί ο δρόμος της διαδοχής όταν πριν από λίγες ημέρες ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος είχε πλέξει το εγκώμιο του Πρόδρομου Ξενάκη. 

Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 43 ετών ενώ μετά το τέλος της εκλογής όλοι οι ιεράρχες μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου πρόκειται να δώσει το Μικρό Μήνυμα και στην συνέχεια θα μεταβούν στον Ι.Μ. Αγίου Μηνά για να δώσει το Μεγάλο μήνυμα.

Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου Πρόδρομος Ξενάκης δεν έκρυψε την μεγάλη συγκίνηση του και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε μετά την εκλογή του:

“Αποδέχομαι την εντολή της εκκλησίας μας και είμαι έτοιμος κατά την βουλή του Θεού δια της ομοφώνου αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας.

Ο Θεός με αξίωσε σε τούτο το τραπέζι, επί σειρά ετών, από άλλες θέσεις να ψηλαφώ την διακονία και την αγάπη σας και ευγνομονώ τον Θεό και εσάς που συνεχίσατε στην βουλή του Θεού ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο γιατί πλέον από άλλη θέση σε αυτό το τραπέζι καλούμαι να συνεχίσω την διακονία της Εκκλησίας με πνεύμα αγάπης και θυσίας, έτσι όπως το βίωσα κοντά στον Γέροντα μας κ. Ειρηναίο στο δωμάτιο του παίρνοντας δύναμη από την δύναμη του όταν με κάλεσε διάκονο κοντά του ως διάκονο της Εκκλησίας μας και του καταθέτω την άπειρη ευγνομωσύνη του στρέφοντας το νου, την καρδιά μου και την ευγνωμοσύνη μου προς την Εκκλησία και θα ακολουθήσω τον βηματισμό της πορείας όλων των ιεραρχών της εκκλησίας μας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Αισθάνομαι ήδη στους ώμους μου το βάρος της παρακαταθήκης όλων των ιεραρχών που υπηρέτησαν την Μητρόπολη Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook