Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες αποκατάστασης

Ξεκίνησε το έργο με τίτλο  «Αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου στον οικισμό Κάστελλος του Δήμου Αποκορώνου μετά τη θεομηνία των 13 και 25 Φεβρουαρίου 2019», από τον ανάδοχο εργολάβο της εταιρείας Δρακάκης Α.Ε.

Το προς αποκατάσταση τμήμα εντός οικισμού έχει μήκος 873,50 μ., εμβαδόν 6.179,43 τ.μ. και εμφανίζει σημαντική κυκλοφορία οχημάτων αφού είναι ο κύριος δρόμος που διέρχεται εντός του οικισμού Κάστελλος. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι σε όλο το μήκος του στρωμένο με σκυρόδεμα από 40κονταετίας.

Η παρούσα εργολαβία αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και τη συντήρηση της οδού, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

Επισκευή – αποκατάσταση τοπικών φθορών του οδοστρώματος (επούλωση λάκκων, τοπικών καθιζήσεων και διαβρώσεων) με τμηματική εφαρμογή ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους, αφού πρώτα εφαρμοστεί συγκολλητική επάλειψη στα παραπάνω σημεία.

• Εφαρμογή συγκολλητικής επάλειψης και έπειτα αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης σε ολόκληρη την επιφάνεια τής υπό μελέτη οδού, προκειμένου να υπάρξει απομείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος λόγω της ολισθηρότητας και της μεγάλης κατά μήκος κλίσης του δρόμου.

• Και τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας σε μήκος περίπου 30 μ.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι: «Ένας πόθος της τοπικής κοινωνίας 30 και πλέον χρόνων πραγματοποιείται όπως είχαμε δεσμευτεί,αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν τα απαραίτητα έργα υποδομής, προϋπολογισμού 252.200 ευρώ! Συνεχίζουμε δυναμικά και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook