Αυτή θα είναι η εικόνα για τα επόμενα δύο χρόνια – «Παράπλευρη απώλεια» οι διαδηλώσεις στην πλατεία 

Μια εβδομάδα χρειάστηκε η τοποθέτηση περίφραξης με λαμαρίνες περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς Χανίων ενώ τα συνεργεία του αναδόχου του έργου ανακατασκευής, προχωρούν και στην πλήρη απομάκρυνση των…. υπολειμμάτων των καταστημάτων της Αγοράς.

Όπως είχε δηλώσει την προηγούμενη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης, ολόκληρος ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς μαζί με τις πλατείες περιφράσσονται έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι εργασίες απρόσκοπτα και χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος για τους περαστικούς.

Και ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα διαρκέσουν – σύμφωνα με την σύμβαση – δύο χρόνια, η περίφραξη της Αγοράς δημιουργεί και «παράπλευρες απώλειες».

Αφενός είναι τα δημοτικά αποχωρητήρια που τώρα πλέον βρίσκονται πίσω από τις λαμαρίνες και αφετέρου, ίσως το βασικότερο είναι η….πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η περίφραξη με τις λαμαρίνες αφήνει δίοδο μόνο προς τα δύο περίπτερα και όλος ο υπόλοιπος χώρος έχει κλείσει με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόβλημα για τους διοργανωτές των πάσης φύσεως διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων τα οποία εγίνοντο «παραδοσιακά» στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Πάντως τα δεκάδες τετραγωνικά μέτρα με λαμαρίνες περιμετρικά της Αγοράς, αποτελούν και άπλετο χώρο για…αφισοκολλήσεις, συνθήματα και πάσης φύσεως γκράφιτι που αναμένεται σύντομα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook