Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων ενημερώθηκε από τους κ.κ. Μασούτη Ι. και τον Αλεξάκη Δ. για την πρόοδο της στρατηγικής συνεργασίας στον κλάδο του Οργανωμένου Λιανεμπορίου Τροφίμων μεταξύ «ΣΥΝΚΑ» και «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, υποδέχτηκε στα γραφεία του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας τους κ.κ. Ιωάννη Μασούτη, Πρόεδρο της εταιρίας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.» και τον Δημήτρη Αλεξάκη, Αντιπρόεδρο του «Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε τα εξής: «Ανταποκρίθηκα σήμερα στην ευγενική πρωτοβουλία των κ.κ. Μασούτη και Αλεξάκη για να συζητήσουμε τις σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο του Οργανωμένου Λιανεμπορίου Τροφίμων των Χανίων, με «καταλύτη» τον «Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΣΥΝ.ΚΑ». Από πλευράς μου, σημείωσα ότι σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για την ανάκαμψη της Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, είναι σημαντική η ενδυνάμωση της χρηματοοικονομικής θέσης των επιχειρήσεων των Χανίων και το άνοιγμα νέων Αγορών στην υπόλοιπη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησα από τις Διοικήσεις των δύο πλευρών, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επένδυσης της δυναμικής εταιρίας της Βορείου Ελλάδας, να ενισχυθεί η καταξιωμένη στρατηγική παράδοση του «Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ» στη στήριξη τοπικών προϊόντων των Χανίων με την επέκτασή της και σε νέες Αγορές, όπου η «ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.» κατέχει ηγετικά μερίδια Αγοράς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έδωσα έμφαση στην προσδοκία του Επιμελητηρίου Χανίων για την ενδυνάμωση και της θέσης των χιλιάδων εργαζομένων του «Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ», ως αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής συμφωνίας, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει το 4ο μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων super market στην Ελληνική Αγορά.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Ιωάννη Μασούτη, νέο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και τα κρίσιμα ζητήματα της Επιχειρηματικότητας των Χανίων, όπως και τις επείγουσες -δυναμικές παρεμβάσεις που αποφάσισε συναινετικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook