Απάντηση, από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά

Σε απάντηση της επιστολής γονέων του Νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη, η Πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πλατανιά & Αντιδήμαρχος κα Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη, αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Πλατανιά και η Σχολική του Επιτροπή έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, το προσωπικό και τους γονείς όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας φροντίζουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την ασφάλεια των μαθητών μας, επιλαμβανόμενοι άμεσα των προβλημάτων που μας γνωστοποιούνται από τη σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα για το Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη:

α) σχετικά με τον χλοοτάπητα της αυλής, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι γονείς, ο Δήμος Πλατανιά όχι μόνο γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει δεσμευτεί για την αντικατάστασή του, την οποία και έχει ήδη δρομολογήσει. Με δεδομένο όμως ότι ο προϋπολογισμός του νέου έτους δεν είχε ακόμα εγκριθεί από την αρμόδια αρχή , η σχετική δαπάνη δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί, κάτι που έπειτα από την έγκρισή του θα γίνει άμεσα. 

β) επίσης οι ίδιοι γονείς παραδέχονται, ότι ο Δήμος Πλατανιά, μόλις ενημερώθηκε για την κακή κατάσταση των κάγκελων εντός του κτιρίου, αμέσως έστειλε συνεργείο για την επιδιόρθωση τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι καμία ολιγωρία και καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει από τις Υπηρεσίες του, κυρίως όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας και εφόσον έχει προηγηθεί  η σχετική ενημέρωση.

Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχει επιληφθεί επανειλημμένως και για θέματα που υπήρξαν στη στέγη του κτιρίου, κάτι για το οποίο  και τώρα  έχουν επιληφθεί ξανά τα συνεργεία του.

γ) τα χρήματα του Νηπιαγωγείου και όλων των σχολικών μονάδων προέρχονται από την τακτική επιχορήγηση καθώς κι από έκτακτες επιχορηγήσεις, για έκτακτες ανάγκες, από ίδιους πόρους του Δήμου προς αυτές, όπως έγινε πρόσφατα και στο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη, με την προμήθεια κατάλληλων κρεβατιών για τα νήπια.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Δήμος Πλατανιά, ανάλαβε την υποχρέωση, στις αρχές Δεκεμβρίου, να χρηματοδοτήσει την προμήθεια ενός Boiler, με έκτακτη επιχορήγηση, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς, ενημερώνοντας σχετικά την σχολική κοινότητα. Επομένως, η προμήθειά του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τότε, καθώς υπήρχε διαθέσιμο το ανάλογο ποσό στην τακτική επιχορήγηση του Νηπιαγωγείου και η σχετική απόφαση για την κάλυψή του κόστους της προμήθειας,  από την Σχολική μας Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η προμήθεια  σύντομα θα πραγματοποιηθεί. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Δήμος Πλατανιά και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ενήμεροι για τα προβλήματα, που αναφέρονται στην επιστολή και είτε  ήδη έχουν  επιληφθεί και επιλύσει, είτε έχουν ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες επίλυσής τους, όπως γνωρίζει και η σχολική κοινότητα.

Επιπλέον, για την δημοσιογραφικού τύπου ανάρτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πλατανιά κ. Ανθούση, κρίνεται μάλλον ετεροχρονισμένη, καθώς όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο Δήμος έχει ήδη δρομολογήσει τις λύσεις μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook