Ικανοποίηση για την απόφαση της συγκλήτου για το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης σχολίασε την ανακοίνωση της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφορικά με την παραχώρηση 64 στρεμμάτων για δημιουργία αθλητικού κέντρου και το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Αναλυτικά ο κ. Διγαλάκης αναφέρει τα εξής:

«Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης έλαβε σήμερα μία σημαντική απόφαση, τόσο για το Ίδρυμα, όσο και για την τοπική κοινωνία των Χανίων, αναφορικά με το ζήτημα του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου. Μία απόφαση που μας οδηγεί στην επόμενη μέρα, με δεδομένη την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, αλλά και τη βούλησή του να προχωρήσουν παράλληλα, τόσο η μελέτη αποκατάστασης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, όσο και οι ενέργειες που απαιτούνται για την κατασκευή του σταδίου στίβου.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, με πνεύμα καλής θέλησης και διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στην απόφαση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης προτίθεται να στείλει την προτεινόμενη χωροθέτηση του Αθλητικού Κέντρου προκειμένου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, να προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του σταδίου στίβου και των λοιπών εγκαταστάσεων, παράλληλα με τη μελέτη του Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες, και μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα να προχωρήσει το συγκεκριμένο “στοιχειωμένο” έργο, έκρινα ότι οφείλω, εκ του θεσμικού μου ρόλου, ν’ αναλάβω σχετική πρωτοβουλία προκειμένου να μη χαθεί μία ακόμα ευκαιρία για τα Χανιά.

Με δύο επιστολές μου προς τον Πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου, στις 10 και στις 17 Φεβρουαρίου 2022, σημείωνα ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με ομοθυμία, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “η Σύγκλητος, που καλείται να λάβει απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να εξετάσει ψύχραιμα όλα τα δεδομένα, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και τα ουσιαστικά οφέλη που θα υπάρξουν από μία ευνοϊκή κατάληξη με βάση την πρόταση Αυγενάκη, τόσο για το Ίδρυμά μας, όσο και για την τοπική κοινωνία γενικότερα. Το Πολυτεχνείο Κρήτης”, προσέθετα, “πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που έχει να αναβαθμίσει την περιουσία του με την ύπαρξη ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου μέσα στο campus του ιδρύματος, καθιστώντας το πιο ελκυστικό για τους φοιτητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες του”. 

Επισήμανα, επίσης, ότι “το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν θα πρέπει να απαντήσει μεταθέτοντας στο μέλλον την υλοποίηση των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά με ενέργειες που συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του Αθλητικού Κέντρου, όπως η αποστολή στη ΓΓΑ της χωροθέτησης του σταδίου στίβου και των λοιπών εγκαταστάσεων”.

Η αποκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής στην πόλη μας, η οποία έχει μία μακρά παράδοση και πολύ μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, στην έκταση των 65 στρεμμάτων που παραχωρεί το Πολυτεχνείο Κρήτης, αποτελούν διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, για την υλοποίηση του οποίου οφείλουμε όλοι να εργαστούμε, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook