Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε και σε άλλα γηροκομεία που χρειάζονται βελτιώσεις, όπως είπε

Απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές που έχουν γίνει για αρμοδιότητα και ευθύνες της Περιφέρειας Κρήτης σε ότι αφορά την υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα, από τα Χανιά, ρωτήθηκε για πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που μεταξύ άλλων είχε πει πως  «είχαμε ενημερωθεί το καλοκαίρι και εμείς ως εποπτεύων φορέας, απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό. Οι γραπτές απαντήσεις που έχουμε πάρει από τον ελεγκτικό μηχανισμό, που είναι η Περιφέρεια, αναφέρουν πως “όλα είναι καλά”»…

Απαντώντας ο κ. Αρναουτάκης παρέπεμψε στην δικαιοσύνη λέγοντας πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Όπου υπάρχουν ευθύνες θα καταλογιστούν. Να περιμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης….»

Όμως συνεχίζοντας ανέφερε πως …. «είναι σε αρκετά γηροκομεία στην Κρήτη που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να μπορούν να υπάρχουν οι ανθρώπινες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους……Από ενημέρωση που υπάρχει από τις υπηρεσίες μας πρέπει κάπου να βελτιωθούν. Χρειάζεται βελτίωση….»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για να διευκρινήσει που αλλού έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε λόγο για δημοτικό γηροκομείο στο Λασίθι.

«Είχαμε στο Λασίθι να κλείσει ένα γηροκομείο του Δήμου, όμως έκρινε το δικαστήριο ότι δεν έπρεπε να κλείσει μέχρι να πάμε σε ένα νέο κτίριο. Το κτίριο είναι έτοιμο και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την έγκριση του προϋπολογισμού για τον εξοπλισμό που είναι περίπου 350.000 ευρώ, ούτως ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν σε ένα νέο σύγχρονο δημοτικό γηροκομείο…»

Με αυτή την αφορμή και σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι με τους ηλικιωμένους που σήμερα φιλοξενούνται στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Χανίων αρκέστηκε να πει: «Ότι μας που οι υπηρεσίες μας, αυτό θα κάνουμε».

Να σημειωθεί πως η βασική ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας που είναι προσωρινά κρατούμενη μαζί με την κόρη της, ανέθεσε με πληρεξούσιο σε ένα άτομο να ασκεί χρέη διεύθυνσης της μονάδας, αλλά από την Αντιπεριφέρεια Χανίων εξετάζονται οι νομικές παράμετροι της υπόθεσης.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook