Τουλάχιστον τρεις σύροι στρατιώτες έπεσαν νεκροί όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κοντά στη Δαμασκό τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και η κρατική τηλεόραση της Συρίας, που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για την τέταρτη ισραηλινή επιδρομή που εξαπολύεται στη Συρία μέσα στον Φεβρουάριο και τη δεύτερη σε δύο ημέρες.

«Ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση με πολλούς πυραύλους» από τον εναέριο χώρο βόρεια της Μπουχέιρα Ταμπαράγια, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις γύρω από τη Δαμασκό περί τη 01:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες και να προκληθούν υλικές ζημιές», ανέφερε το SANA, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, έκανε λόγο για εκρήξεις στη Δαμασκό κατά «την αναχαίτιση ισραηλινών πυραύλων από την αντιαεροπορική άμυνα του συριακού καθεστώτος».

Πρόκειται για την τέταρτη φορά από την αρχή του μήνα που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία. Την προηγουμένη, επλήγησαν θέσεις στην Κουνέιτρα, κοντά στο υψίπεδο του Γκολάν. Τη 17η Φεβρουαρίου, μπήκαν στο στόχαστρο θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη Ζακίγια, νότια της Δαμασκού. Την 9η Φεβρουαρίου, έγιναν δύο επιδρομές, η δεύτερη εναντίον συστοιχιών της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, σχεδόν όλα από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης καθώς και των συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές αρχές διαμηνύουν συχνά πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook