Σε μια ιδιαίτερα «στιλάτη» εκδήλωση απονεμήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ τα Βρετανικά Βραβεία Μόδας (British Fashion Awards) στο Savoy Hotel στο Λονδίνο.

Αν και δεν ήταν λίγοι οι άνδρες δημιουργοί που απέσπασαν κάποια από τα φετινά βραβεία, ωστόσο οι γυναίκες ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς.

Την σημαντικότερη διάκριση του «Designer Of The Year» απέσπασε η Σάρα Μπάρτον, που βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου Alexander McQueen μετά τον θάνατο του Βρετανού σχεδιαστή, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η διάκριση για την Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Designer Brand».

Η πρώην Spice Girls φορούσε μια μάξι μαύρη τουαλέτα και είχε τα μαλλιά της πιασμένα σε χαμηλό κομψό κότσο και όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Λυπάμαι για τα κλάματα. Είμαι πολύ φορτισμένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου -όλοι ξέρετε ποιοι είστε- για την στήριξή σας, την δημιουργικότητά σας, τον Σίμον Φούλερ (σ.σ μάνατζερ της Μπέκαμ), τους γονείς μου, τα παιδιά μου, τον σύζυγό μου. Χωρίς τον Ντέιβιντ δεν θα είχα βρει το θάρρος να κάνω όλα αυτά».

\"http://www.real.gr/filescalendar/2011/November/bfa2.jpg\"

Φυσικά, ο σύζυγός της που έμεινε στο Λος Άντζελες με τους τρεις γιους της οικογένειας -η Βικτόρια ταξίδεψε στην βρετανική πρωτεύουσα μόνο με την νεογέννητη κόρη της- δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός.

Μέσα από τη προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε: «Τα αγόρια και εγώ είμαστε πολύ περήφανοι για το σημαντικό βραβείο της Βικτόρια. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και αξίζει αυτή την αναγνώριση. Είναι απίστευτο αυτό που κατάφερε απόψε».

\"Βραδιά
Σάρα Μπάρτον, Βικτόρια Μπέκαμ, Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ και Αλέξα Τσανγκ

Τη λίστα των νικητών συμπλήρωσε και η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, η οποία επέστρεψε σπίτι της με το «Red Carpet Award», ενώ τα μοντέλα Στέλα Τέναντ και Αλέξα Τσανγκ κέρδισαν τους τίτλους «Model» και «British Style Award» αντίστοιχα.

Όσον αφορά την κατηγορία αξεσουάρ η Σαρλότ Ολυμπιά και η Ταμπίθα Σίμονς απέσπασαν τα βραβεία «Accessory Designer» και «Emerging Talent Award – Accessories», αντίστοιχα, ενώ στην κατηγορία ανδρικών ρούχων ο Κρίστοφερ Ριμπερν βραβεύθηκε με το «Emerging Talent Award – Menswear» και ο Κιμ Τζόουνς με το «Menswear Designer».

Τέλος ο σχεδιαστής Κρίστοφερ Κέιν βραβεύθηκε με το «New Establishment Award», ενώ ο Πολ Σμιθ τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στο χώρο της μόδας με το «BFC Outstanding Achievement in Fashion».

Ωστόσο εκτός από τους βραβευθέντες το παρών στην τελετή απονομής των Βρετανικών Βραβείων Μόδας έδωσαν και η ελληνικής καταγωγής Μαίρη Κατράντζου, η ηθοποιός Ολίβια Παλέρμο, το style icon Μέι Τζέι Τζάγκερ κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook