Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου (μέλος της Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ) συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/2 στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή:

“Στο συλλαλητήριο αυτό καλούσαν σωματεία και συνδικάτα της πόλης με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πανδημία στην Ελλάδα διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της Υγείας, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο καταδίκασε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή κι επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους,  ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ως συνέπειές του. 

Ανέδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου καθώς συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα η χώρα κι ο λαός μας στοχοποιούνται και ενέχει ο κίνδυνος να μετατραπεί από θύτης σε θύμα,. Καταδικάσαμε το γεγονός της απογείωσης από τη βάση στο Στεφανοβίκειο των πολεμικών ελικοπτέρων Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. 

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων κι αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του! 

Διατυπώσαμε τις διεκδικήσεις μας για άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας! Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα:

  • Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.
  • Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.
  • Φάρμακα – γιατρούς – δωρεάν Υγεία, τώρα να πληρώσει η εργοδοσία.
  • Σε πόλεμο και ειρήνη ίδιος ο εχθρός, είναι τα μονοπώλια και ο καπιταλισμός.
  • Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
  • Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές.
  • Μας φάγανε μισθούς, μας φέραν ανεργία, τώρα τα παιδιά μας στέλνουν στα σφαγεία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook