Οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας μπορεί να τράβηξαν το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη, όμως ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο Davyd Arakhamia, ο οποίος έκατσε στο τραπέζι, φορώντας ένα μαύρο καπέλο και μια καθημερινή μαύρη μπλούζα.

Ο άνδρας που «έσπασε» το πρωτόκολλο, δεν είναι μια τυχαία επιλογή, αλλά θεωρείται και όχι άδικα, ο Ουκρανός «Στάλιν», καθώς ο ίδιος φέρεται να έχει μεγάλη επιρροή στο κυβερνών κόμμα.

Όπως αναφέρει το radiosvoboda.org, ο Arakhamia γεννήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας και μετά έζησε στη Γεωργία. Το 1992, λόγω του πολέμου στην Αμπχαζία, μετακόμισε με τους γονείς του στο Νικολάεφ, όπου εκπαιδεύτηκε και ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση.

Είναι ένας από τους ιδρυτές της διεθνούς εταιρείας πληροφορικής Template Monster, ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το ψευδώνυμο David Braun, μέσα από τα social media. Με την έναρξη του πολέμου στο Ντονμπάς δημιούργησε την οργάνωση «People’s Project», ενώ ανέλαβε διάφορες κρατικές θέσεις, ενώ συνεργάστηκε και με τον υπουργό Άμυνας.

Έπειτα, εντάχθηκε στο κόμμα «Υπηρέτης του Λαού», έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής στις Ουκρανικές εκλογές, με τον ίδιο να είναι νούμερο τέσσερα στα ψηφοδέλτια, ενώ στη συνέχεια έγινε «δεξί» χέρι του Ζελένσκι. Μάλιστα, από ορισμένους θεωρείται και ο Ουκρανός «Στάλιν», καθώς έχει μεγάλη δύναμη στο κυβερνών κόμμα, ενώ φέρεται πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις, με άτομα που διαθέτουν δύναμη, αλλά δεν υποστηρίζουν επίσημα την παράταξη του.

H ουκρανική αντιπροσωπεία

Μπορεί ο Davyd Arakhamia να έκλεψε τις εντυπώσεις, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισης του, όμως την ουκρανική αντιπροσωπεία απάρτιζαν μέλη με ιδιαίτερες ικανότητες.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, δύο βουλευτές και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής για την Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η αντιπροσωπεία περιλάμβανε τους:

 • Υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρεζνίκοβ
 • Επικεφαλής της παράταξης του Υπηρέτη του Λαού, Νταβίντ Αραχαμία
 • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Τοσίτσκι
 • Σύμβουλος του προεδρικού γραφείου Μιχαήλ Ποντόλιακ
 • Αναπληρωτής πρόεδρος της ουκρανικής βούλης (Verkhovna Rada), Ρουστέμ Ουμέροβ
 • Άντρι Κοστίν, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας στην Τριμερή Ομάδα Επαφής

Η ρωσική πλευρά

Αρχικά, μπορεί να ανακοινώθηκε από τον Ζελένσκι, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα, όμως όπως η Ουκρανία, έτσι και η Ρωσία έστειλε ένα σώμα καταρτισμένο από άτομα που γνωρίζουν καλά την διπλωματία.

Έτσι, την Μόσχα εκπροσώπησαν:

 • Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, που θεωρείται δεξί χέρι του Πούτιν
 • Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο
 • Ο αναπληρωτής υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν
 • Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι
 • Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook