Το συγκινητικό μήνυμα της Ολένα Ζελένσκα στους Ουκρανούς μετά τη ρωσική εισβολή: «Είμαι περήφανη που ζω μαζί σας στην ίδια χώρα» – Η πρώτη γνωριμία με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο γάμος τους και ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας, που υπηρετεί με αφοσίωση

Δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας και για όσο διάστημα ο σύζυγός της ήταν γνωστός ηθοποιός, εκείνη επέλεξε να παραμένει στη σκιά του. Η 44χρονη Ολένα Ζελένσκα διαφωνούσε με την επιλογή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ασχοληθεί με την πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019.

Όμως, μετά τη σαρωτική νίκη του πρώην κωμικού ηθοποιού έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, Πέτρο Ποροσένκο, η Ολένα μεταμορφώθηκε σε μια Πρώτη Κυρία αφοσιωμένη στον νέο και απαιτητικό ρόλο της, ενώ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η σύζυγος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι έγινε η πιο δυναμική σύμμαχός του, αφού στήριξε την απόφασή του να παραμείνει στη χώρα του, στο πλευρό του λαού, παρά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, αν ήθελε να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα, αν και γνωρίζει καλά πως ρισκάρει τη ζωή της ίδιας και των δύο παιδιών της, της 17χρονης Ολεξάνδρας και του 9χρονου Κύριλλου, όσο παραμένει στην Ουκρανία, προτίμησε να κρυφτεί μαζί με τον σύζυγό της, παρά να εγκαταλείψει τη χώρα της.

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. «Αγαπημένε μου λαέ! Ουκρανοί! Σας βλέπω όλους εσάς σήμερα. Βλέπω τον καθένα από εσάς στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο διαδίκτυο. Βλέπω τις αναρτήσεις σας και τα βίντεο που ανεβάζετε. Και ξέρετε κάτι; Είστε υπέροχοι! Είμαι περήφανη που ζω μαζί σας στην ίδια χώρα! Λένε πως οι πολλοί άνθρωποι είναι ένα πλήθος. Αυτό δεν ισχύει για εσάς. Επειδή οι πολλοί Ουκρανοί δεν είναι πλήθη. Είναι στρατός! Και σήμερα δεν θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτάζουν στα μάτια. Θα σταθώ δίπλα τους. Και στο πλευρό του συζύγου μου. Και μαζί σας! Σας αγαπώ! Αγαπώ την Ουκρανία».

Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας «ταιριάζει» στην Ολένα Ζελένσκα

Όταν ο Βολιντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019, η Ολένα Ζελένσκα δεν έκρυψε την αντίθεσή της. «Για να μιλήσω ειλικρινά, ήμουν εντελώς αντίθετη σε αυτό το πρότζεκτ. Επειδή πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, δεν είναι καν πρότζεκτ. Είναι μια άλλη κατεύθυνση στη ζωή» είχε δηλώσει η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου σε τοπικό κανάλι.

Όμως, μετά τη σαρωτική νίκη του Ζελένσκι με ποσοστό ψήφων 73% έναντι του Ποροσένκο στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η 44χρονη Ολένα δεν είχε άλλη επιλογή, από το να υπηρετήσει με αφοσίωση και συνέπεια τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας.

Δύο μήνες μετά την εκλογή του Ζελένσκι στον προεδρικό θώκο, η κομψή, ξανθιά και πάντα καλοντυμένη Ολένα έγινε εξώφυλλο στη Vogue Ουκρανίας και ανακοίνωσε την πρώτη πρωτοβουλία που ανέλαβε ως Πρώτη Κυρία: Την καθιέρωση καλύτερων γευμάτων στα σχολεία. Σύντομα χρησιμοποίησε την επιρροή της για να προωθήσει θέματα που αφορούν στη διατροφή των παιδιών και την ισότητα των δύο φύλων.

Πολύ γρήγορα η Ολένα Ζελένσκα έκανε την εμφάνισή της στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου στην παγκόσμια σκηνή. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του Ζελένσκι, το προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Τόκιο και η Ολένα έλαμψε μέσα σε κομψό κίτρινο σύνολο, όταν μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο επισκέφθηκαν τα ανάκτορα.

Το 2020 το προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία και έγινε δεκτό από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Με εντυπωσιακό λευκό σύνολο η Ολένα Ζελένσκα «έκλεψε» τις εντυπώσεις και μάλλον, υπερτερούσε σε κομψότητα και από την πάντα κομψή δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Εντός του 2020 το ζεύγος Ζελένσκι επισκέφθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και για μια ακόμα φορά η Ολένα «μαγνήτισε» τον φωτογραφικό φακό των παπαράτσι με μαύρο σύνολο και καπέλο στο ίδιο χρώμα. Τον Απρίλιο του 2021 ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας επισκέφθηκαν το Παρίσι και συναντήθηκαν με το ζεύγος Μακρόν.

Η πρώτη γνωριμία της Ολένα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε στο πανεπιστήμιο

Η Ολένα Ζελένσκα γεννήθηκε τον Μάιο του 1978 στην ουκρανική πόλη Κριβί Ριχ – η όγδοη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας – μια περιοχή όπου μιλούν, κυρίως, ρωσικά. Στην ίδια πόλη, το ίδιο έτος γεννήθηκε και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όμως, παρόλο, που και οι δύο φοίτησαν στα ίδια σχολεία δεν συναντήθηκαν παρά στο πανεπιστήμιο, όταν εκείνος σπούδαζε νομικά και η Ολένα αρχιτεκτονική.

Το 1995 και ενώ η γοητευτική Ολένα διατηρούσε σχέση με άλλον άνδρα το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινών φίλων. Εκείνη την περίοδο ο νεαρός Βολοντίμιρ έκανε, ήδη,σχέδια για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού.

Ο Ζελένσκι ήταν μέλος ενός θιάσου που παρουσίαζε, κυρίως, κωμωδίες και λάμβανε μέρος σε τοπικούς διαγωνισμούς. Το 1997 ο θίασος και ο ίδιος ο Ζελένσκι διακρίθηκαν σε εθνικό διαγωνισμό και το ίδιο έτος εκείνος δημιούργησε την θεατρική ομάδα Kvartal 95 -αργότερα ίδρυσε και εταιρεία παραγωγής υπό τον ίδιο τίτλο- και πραγματοποιούσε παραστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία. Τότε η Ολένα ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα ενώ αργότερα ασχολήθηκε και με την συγγραφή σεναρίων.

Καθώς περνούσε ο καιρός, ο Ζελένσκι γινόταν ολοένα και πιο διάσημος ως κωμικός ηθοποιός με την Ολένα να επιλέγει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2003 το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Τον Ιούλιο του 2004 γεννήθηκε η κόρη τους Ολεξάντρα και τον Ιανουάριο του 2013 ο γιος τους, Κύριλλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook