Το Σάββατο 5 Μαρτίου, περισσότεροι από 160 αθλητές από 11 χώρες (Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα) θα πάρουν εκκίνηση στις 9.30 π.μ από το Λάκκο Μυγερού

Έπειτα από 4 επιτυχημένες διοργανώσεις – τις χρονιές 2014, 2015, 2017 & 2019 –φέτος στο πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου πραγματοποιείται για 5η φορά το Pierracreta, στην βόρεια πλευρά του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, περισσότεροι από 160 αθλητές από 11 χώρες (Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα) θα πάρουν εκκίνηση στις 9.30 π.μ από το Λάκκο Μυγερού με στόχο να διαγωνιστούν σε έναν από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι στην Ευρώπη και τον κόσμο. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο αγώνας ομάδων του 31ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Λίγο αργότερα, στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Πανελλήνιος παιδικός αγώνας ορειβατικού σκι για παιδιά 12-15 ετών με τη συμμετοχή αθλητών από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Χανίων, Λασιθίου και το Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Αράχωβας.

To 5o Pierracreta διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου και το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη. Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).  Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τους ορειβατικούς συλλόγους Λασιθίου, Ηρακλείου, Μοιρών, Ρεθύμνου και Χανίων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και με τη συνδρομή των κατοίκων Ανωγείων, Ζωνιανών, Λιβαδιών, Κράνας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook