Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομίας και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην ρωσική εισβολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη για έκτη ημέρα.

«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Η απάντηση Μεντβέντεφ: «Προσέξτε τα λόγια σας»

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που χρησίμευσε παλαιότερα στον Πούτιν ως εναλλασσόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος, απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Ένας Γάλλος υπουργός είπε σήμερα ότι μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο. Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μη ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».

O Μεντβέντεφ, που αρκετοί στη Δύση ήλπιζαν πριν από χρόνια ότι θα φέρει έναν αέρα φιλελευθερισμού στη Ρωσία, έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα τη ρητορική του καθώς η Μόσχα βρίσκεται αντιμέτωπη με παγκόσμια κατακραυγή και σφοδρό κύμα κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προχθές μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κόψει η Ρωσία τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Δύση. Ήρθε η ώρα «να μπει λουκέτο στις πρεσβείες», σχολίασε τονίζοντας ότι παρά τις κυρώσεις η «επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να σημάνει ότι η Ρωσία ίσως επαναφέρει σε ισχύ τη θανατική ποινή.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook