Επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 28.02.2022, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και ειδικότερα κλιμάκιο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτού, στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ¨ΚΡΗΤΗ 1¨, στην Αγυιά.

Στη συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος, κ. Γεώργιο Κονταξάκη, ο οποίος υποδέχθηκε τα μέλη του κλιμακίου στο γραφείο του και στην οποία συμμετείχαν και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, συζητήθηκαν όλα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κατάστημα και οι τρόποι που μπορεί ο Σύλλογος και η Επιτροπή να παρέμβει και να βοηθήσει. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου “κατόπιν της συζητήσεως, ο Διευθυντής ξενάγησε τα μέλη σε αρκετούς χώρους του Καταστήματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα παρακολουθεί στενά και ανεξάρτητα, όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια, τις συνθήκες κράτησης στο Κατάστημα Κράτησης ‘ΚΡΗΤΗ 1’, προσδοκώντας στην συνεργασία της Διεύθυνσης του Καταστήματος για την επίλυση των όποιων τυχόν σχετικών θεμάτων που προεχόντως ανάγονται στην υπερπληρότητα των φυλακών από απόψεως αριθμού κρατουμένων και εν συνεχεία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια και να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τον Διευθυντή και την Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος, τόσο υλικά όσο και με την παροχή νομικής συνδρομής στους κρατουμένους χαμηλού εισοδήματος.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων εκπροσώπησαν, ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης-Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, η κα. Άννα Αμανάκη, Ταμίας του Δ.Σ.του Δικηγορικού Συλλόγου και υπεύθυνη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα μέλη του δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, κ.κ. Αριστομένης Τζεβελέκος και Εμμανουήλ Τραχαλάκης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook