Ζητείται άμεσα λύση και για τις δημόσιες τουαλέτες στο σημείο

Λύση πριν μετατραπεί στο πιο άσχημο και ακαλαίσθητο σημείο της πόλης ειδικά πριν την τουριστική σεζόν, ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”, Γρηγόρης Αρχοντάκης, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., για την περίφραξη του εργοταξίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Η περίφραξη έχει μετατραπεί σε πίνακα ανακοινώσεων, η εικόνα είναι πολύ άσχημη και ακαλαίσθητη και θα χειροτερέψει είπε ο κ. Αρχοντάκης ζητώντας από τον δήμαρχο να βρει μια λύση όπως για παράδειγμα την προβολή εικόνων μέσω ενός προτζέκτορα όπως γίνεται στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης δημιουργείται τεράστιο θέμα με τις δημόσιες τουαλέτες της πλατείας, με τον κ. Αρχοντάκη να ζητά να βρεθεί λύση με ενοικίαση τουαλετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος επίσης είπε ότι πρέπει να αγοραστούν χημικές τουαλέτες για να τοποθετηθούν στην περιοχή της πλατείας καθώς τώρα μπορεί να μη φαίνεται το πρόβλημα έντονο θα γίνει όμως έντονο όταν ανοίξει η τουριστική σεζόν και έρθουν επισκέπτες.

Στο ζήτημα απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Καλογριδάκης, ο οποίος είπε ότι στον χώρο της περίφραξης θα μπουν παλιές φωτογραφίες της δημοτικής αγοράς και κάποιες φωτογραφίες που θα δειχνουν πώς θα είναι μετά την ανακατασκευή της. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο, έχει γίνει η επιλογή και ο δήμος βρίσκεται στο στάδιο των προσφορών για τις εκτυπώσεις των φωτογραφιών ώστε να καλυφθεί το μπροστινό μέρος της περίφραξης της Δημοτικής Αγοράς.

Ως προς τις δημοτικές τουαλέτες έχουν ανακατασκευαστεί οι υπέργειες τουαλέτες που είναι στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Βρίσκονται εκεί που σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Πλουμιδάκη. Οι τουαλέτες στην αγορά δυστυχώς έπρεπε να μπουν εντός περίφραξης. Είναι ωστόσο μικρή η απόσταση από την πλατεία 1866 στην οποία υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες.

Ο κ. Δαμιανάκης είπε ότι η πρωτοβουλία να τοποθετηθούν παλιές εικόνες της αγοράς στην περίφραξη εξέφρασε όμως την ανησυχία του, ότι δυστυχώς κάποιοι δε θα σεβαστούν ούτε αυτή την εικόνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook