Θα καταθέσει τροπολογία στη βάση της πρότασης αυτής

Με αφορμή την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, συναντήθηκε με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το Υπουργείο Εργασίας συγκρότησε ήδη μικτά κλιμάκια σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, με σκοπό τη διενέργεια εκτάκτων ελέγχων στις προνοιακές δομές όλης της Επικράτειας.

Ωστόσο η αρμοδιότητα και ευθύνη του ελέγχου βέβαια ήταν και παραμένει στην Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Βολουδάκης, πρότεινε ο έλεγχος των προνοιακών δομών, να γίνεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο και να διενεργείται από κλιμάκιο των αρμοδίων υπηρεσιών γειτονικής περιφερειακής ενότητας. Αυτό πρέπει να γίνεται πέραν του τακτικού ελέγχου που θα συνεχίσει να διενεργείται από τις υπηρεσίες της ίδιας της περιφερειακής ενότητας στην οποία η δομή βρίσκεται. Αν εφαρμοσθεί αυτό, οι δομές π.χ. της Καρδίτσας θα μπορούν να ελεγχθούν και από τις υπηρεσίες π.χ. των Τρικάλων. Με τον τρόπο αυτό, οι «ντόπιοι» τακτικοί ελεγκτές θα είναι και οι ίδιοι ελεγχόμενοι από τους συναδέλφους τους της γειτονικής περιφερειακής ενότητας, οι οποίοι θα βλέπουν και την ίδια τη δομή και τα πορίσματα των προηγούμενων ελέγχων.

Ο βουλευτής εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσω τροπολογία στη Βουλή στη βάση αυτής της προτάσεως, όταν θα συζητείται σχετικό νομοσχέδιο, αφού τη συζητήσει και με τον συναρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών.

Δείτε τη σχετική ανάρτησή του

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook