Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή: ένας εναλλακτικός τρόπος φροντίδας παιδιού» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη δημοτική αίθουσα της παλιάς λαχαναγοράς ( Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου,  Σκορδυλών & Χαρκούτση).

 Η ημερίδα που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου σε συνεργασία με το κέντρο Ερευνών ΜΚΟ Ρίζες, θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι μετά την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου η αναδοχή ως θεσμός παιδικής προστασίας θα μπορέσει να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά που στερούνται τη φροντίδα και την στήριξη της φυσικής οικογένειας να εξασφαλίσουν την ανάπτυξή τους μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Επίσης η ημερίδα θα συντελέσει στην ενημέρωση  των ειδικών αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της απόϊδρυματοποίησης των ανηλίκων που φιλοξενούνται σήμερα σε  φορείς κλειστής περίθαλψης (ιδρύματα) ώστε να βιώσουν το οικογενειακό περιβάλλον και να επιτευχθεί η υγιής τους ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook