Κατήγγειλε ότι «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες»

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ναι μεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις εντός της ημέρας με τους Ουκρανούς, αλλά δεν θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Και κατήγγειλε ότι «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες» – ίσως να ξεκινήσουν στις 14:00.

Κατά τα άλλα επιστράτευσε τις γνωστές δικαιολογίες της Μόσχας. Οτι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επηρέαζε άμεσα τη Ρωσία», ότι «οι Αμερικανοί θέλουν να ελέγχουν την Ευρώπη», είπε ότι η «δυτική υστερία» πρέπει  να σταματήσει και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι «στην Ουκρανία δρουν ναζιστικά στρατιωτικά σώματα.

Ο Ζελένσκι τους αφήνει να δρουν στη χώρα του. Οι Ουκρανοί έδρασαν με την υποκίνηση των Αμερικανών. Θέλουμε ουδετεροποίηση και αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας». Για τους άμαχους νεκρούς είπε: «Οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη, αλλά, δυστυχώς, οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια συνεπάγεται θύματα. Είναι κακό που πεθαίνουν άνθρωποι τώρα, αλλά χιλιάδες έχουν πεθάνει σε οκτώ χρόνια συγκρούσεων στο Ντονμπάς. Εχουμε δώσε εντολές να μην χτυπά ο στρατός μας αμάχους».

Protagon.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook